Alimentul pe care nu ar trebui să îl consumi când ții Postul Crăciunului! Credincioșii îl consumă în fiecare zi

Acum că suntem în Postul Crăciunului, tot mai mulți credincioși încearcă să se abțină de la mâncarea de dulce. Totuși, există și alimente pe care le poți mânca în cazul în care ții post, dar pe care medicii nu le recomandă. Iată despre ce este vorba.

27 nov. 2023, 15:45
Alimentul pe care nu ar trebui să îl consumi când ții Postul Crăciunului! Credincioșii îl consumă în fiecare zi

Suntem în Postul Crăciunului, un post important pentru credincioși și de altfel, unul plin de reguli stricte pentru cei care vor să se împărtășească și să se spovedească înainte de 25 Decembrie.

Citește și Când începe Postul Crăciunului 2023. Reguli de respectat în zilele cu dezlegare la pește

Este foarte cunoscut faptul că cei care țin Postul CrăciunMului trebuie să renunțe la carne, ouă, brânză, lapte și chiar la ulei.

Însă există un aliment mult mai periculos despre care oamenii nu au habar.

Mihaela Bilic, medicul nutriționist cunoscut pentru aparițiile la televizor referitoare la sfaturile în materie de sănătate, atrage atenția asupra unui aliment care, deși nu este interzis de Biserică în Postul Crăciunului, oamenii trebuie să se ferească de el.

Sfatul Mihaelei Bilic

Dacă nu te-ai gândit este vorba despre cel mai consumat aliment, și anume, zahărul. Mihaela Bilic susține faptul că zahărul trebuie evitat cât de mult posibil.

Citește și Părintele Necula, sfaturi duhovnicești despre Postul Crăciunului! ”Nu ne cheamă la suferință, amăreala vieții noastre amărăște postirea”

„Sucurile zero sau light sunt cea mai sigură metodă de a-ți satisface pofta de dulce fără calorii și fără risc pentru siluetă; avantajul lor este că reduc apetitul global și nevoia de zahăr, deci sunt aliatul ideal într-o cură de slăbire.

Produsele degresate sunt departe de a fi fără calorii, ele au mai puțină grăsime însă de multe ori în rețetă se pune mai mult zahăr; citiți cu atenție eticheta și consumați cu moderație.

Pe măsură ce îmbătrânim metabolismul și nevoile alimentare scad; la fiecare decadă de viață ar trebui să reducem cu min 10% aportul caloric, doar pentru a ne menține silueta.

Dacă bebeluși mănâncă din 3 în 3 ore, seniorii pot ajunge chiar și la o singură masă/zi.

O alimentație echilibrată se bazează pe regula “puțin din tot”; pentru ca organismul să-și poată extrage nutrientii de care are nevoie, e recomandat să mâncăm zilnic minimum 15 alimente diferite”, a fost mesajul transmis de Mihaela Bilic.