Alimentul toxic ce poate cauza infarctul. Se găseşte des pe masa românilor

Alimentul toxic ce poate cauza infarctul. Este vorba despre margarină, un produs foarte des consumat de români și care a fost interzis de pe piața din România și alte țări. Producătorii au fost obligați să elimine acizii grași din conținutul ei.

30 aug. 2022, 08:50
Alimentul toxic ce poate cauza infarctul. Se găseşte des pe masa românilor
Alimentul toxic ce poate cauza infarctul

Alimentul toxic ce poate cauza infarctul. Multe studii arată că margarina ne poate provoca probleme serioase de sănătate, din cauza grăsimilor trans și uleiurilor vegetale procesate pe care le are în conținut, foarte dăunătoare pentru organismul nostru.

Alimentul toxic ce poate cauza infarctul

Potrivit specialiștilor, margarina crește riscul atacului de cord (infarct) și scade sistemul imunitar, iar în cazul persoanelor cu diabet, acest aliment nociv poate dezvolta rezistența la insulină. Aceasta are efecte extrem de negative și asupra ficatului, pe care îl solicită prea mult ca să mai poată să metabolizeze grăsimile.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind limitarea acizilor grași trans din produsele destinate consumului uman, iar printre acestea se află și margarina, cel mai toxic aliment dintre ele.
Astfel, autoritățile au decis ca margarina în forma ei inițială să fie interzisă din aprilie 2021. Totodată, producătorii sunt obligați să reducă acele substanțe interzise.

Citeşte şi: Ce conţine, de fapt, covrigul pe care toţi îl mâncăm în drum spre muncă. Te vei gândi mai bine înainte să-l cumperi

Mihaela Bilic desfiinţează micii şi sarmalele româneşti

Mihaela Bilic nu recomandă carnea tocată, deşi micii şi sarmalele fac parte din meniul tradiţional românesc. „Când vine vorba de carne, alegeți varianta NEtocată. Festival la mal de mare cu muzică și mâncare. Ce variantă poți să alegi? Burgeri, șaorma sau pizza, adică pâine cu carne și legume… nimic rău până aici. Și, ca o iubitoare de porc ce sunt, m-am oprit la sandvișul “pulled pork”. După capul meu, asta însemna carne de porc gătită îndelungat, curățită de pe oase și apoi mărunțită. Un singur element n-am luat în calcul și el face toată diferența: sosul.

Urmărind cum este pregătită carnea pentru umplutură, am fost uimită să văd că în ea să pun nu doar condimente, ci și un sos brun, cu siguranță delicios. Dacă, până acum, la șaorma și burger știam să cer varianta fără sos, la porcul mărunțit nu m-am gândit că e cazul. Care e beleaua cu sosurile? În primul rând conțin grăsime și mult zahăr, care dublează numărul de calorii din carne. Apoi, sunt pline de E-uri, potențiatori de gust, emulgatori și stabilizatori – majoritatea sosurilor vin la bidon, nu mai face nimeni maioneză și sos de usturoi din ingrediente banale, totul e semipreparat„, a spus Mihaela Bilic. (Citeşte AICI mai multe detalii)