Director adjunct al Autorităţii Rutiere Române, plasat sub control judiciar. DNA îl acuză că nu şi-a dat DEMISIA, deşi e condamnat

Alin Iulian Ţucmeanu, directorul adjunct al Autorităţii Rutiere Române, a fost plasat sub control judiciar, fiind urmărit penal. DNA îl acuză că nu şi-a dat demisia din funcţie, cu toate că el are o condamnare definitivă pentru complicitate la dare de mită, iar instanţa i-a interzis să ocupe o funcţie publică. În acelaşi dosar este urmărită şi și Aurelia Surulescu, fost director general al ARR, acuzată de abuz în serviciu.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 13:29
Director adjunct al Autorităţii Rutiere Române, plasat sub control judiciar. DNA îl acuză că nu şi-a dat DEMISIA, deşi e condamnat

Procurorii DNA arată că Alin Iulian Ţucmeanu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru infracțiunea de neexecutare a sancțiunilor penale, în stare de recidivă, notează Hotnews.

Alin Iulian Ţucmeanu, acuzat de complicitate la dare de mită de către DNA

În 3 aprilie 2019, judecătorii Curții de Apel București l-au condamnat pe Alin Țucmeanu, pentru complicitate la dare de mită, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

De asemenea, procurorii anticorupţie mai precizează că deși a luat la cunoștință de dispozițiile deciziei de condamnare, Țucmeanu ar fi continuat să exercite funcția de conducere în care fusese numit prin deciziile conducerii Autorității Rutiere Române, nefăcând niciun demers în vederea încetării acestei situații juridice.

„Cea care l-ar fi menținut în funcție a fost Aurelia Surulescu, care, în calitate de director general al ARR, ar fi încălcat cu intenție dispozițiile prevăzute în Codul Muncii și nu ar fi constatat, prin decizie, în termenul legal, încetarea de drept a contractului de muncă al lui Țucmeanu”, notează sursa citată.

Ce obligaţii are Alin Iulian Ţucmeanu, cât timp se află sub control judiciar

În perioada în care se află sub control judiciar, directorul adjunct al Autorităţii Rutiere Române trebuie să respecte mai multe obligații, între care:

  • să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
  • să nu exercite nicio funcție de conducere în cadrul Autorității Rutiere Române.

De asemenea, în martie 2016, DNA l-a trimis în judecată pe Alin Ţucmeanu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, acuzat de complicitate la dare de mită. Fostul secretar de stat, împreună cu rezentantul unei firme, ar fi încercat să determine conducerea unui spital să achiziţioneze aparatură medicală de câteva milioane de lei, contra unor comisioane.


loading...