Alin Petrache, GEST ŞOCANT după absenţa României de la Cupa Mondială la rugby. „Stejarii”, excluşi la „masa verde”

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a vorbit despre absenţa echipei naţionale, pentru prima oară în istorie, de la o ediţie a Cupei Mondiale, ocazie cu care şi-a cerut scuze public tuturor iubitorilor acestui sport.

19 sept. 2019, 16:40
Alin Petrache, GEST ŞOCANT după absenţa României de la Cupa Mondială la rugby. „Stejarii”, excluşi la „masa verde”

Alin Petrache este de părere că pedeapsa aplicată echipei naţionale de către World Rugby în urma folosirii jucătorului neeligibil Sione Fakaosilea, din Tonga, rămâne una mult prea aspră şi că tot ceea ce a precedat această excludere a fost o lecţie dură de viaţă.

Şeful FRR a transmis şi un mesaj contestatarilor săi care i-au cerut demisia în urma acestei excluderi şi a atins şi subiectul referitor la decizia MTS de a aloca FRR cea mai mare sumă pe 2019 dintre toate federaţiile sportive.

„Împărtăşesc dezamăgirea tuturor celor pentru care rugbyul este important, înţeleg şi respect durerea jucătorilor care meritau să fie acolo. Voi face tot ceea ce-mi stă în puteri pentru a repara acest nefericit moment. Suferinţa provocată de ratarea participării la această Cupa Mondială mă umple de amărăciune şi mă face să prezint scuze tuturor celor care iubesc rugbyul, îl practică şi-i susţin pe Stejari„, a declarat Alin Petrache pentru Agerpres.

RUGBY CUPA MONDIALA 2019. Ce post TV din România transmite ÎN DIRECT competiţia din JAPONIA. Vezi PROGRAMUL MECIURILOR

„Tot ceea ce s-a întâmplat şi a condus la excluderea noastră este, din păcate, o problemă procedurală pentru care încă nu s-au luat măsuri de corecţie la nivel internaţional, astfel încât să nu se mai întâmple. Da, este mult mai dureros să pierzi la masă verde decât să pierzi pe teren. Orice meci de rugby are şi o latură administrativă, care acum este analizată la microscop, cu extremă acurateţe în ceea ce ne priveşte. Pedeapsa pe care am primit-o rămâne una mult prea aspră, dar care ne-a determinat să ne schimbăm radical abordarea”, a mai spus Alin Petrache.

România a fost exclusă de la Cupa Mondială pentru că l-a folosit fără drept de joc pe Sione Fakaosilea, care, înainte de naturalizare, evoluase pentru o echipp naţională de juniori din Tonga.