Alin Simota, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Cât a stat după gratii fostul patron de la Jiul Petroşani

Alin Simota, încarcerat în vara anului trecut, la întoarcerea din Dubai, după ce timp de un an şi jumătate s-a aflat pe lista infractorilor români daţi în urmărire internaţională, a fost eliberat condiţionat, conform unei decizii a Judecătoriei Deva.

01 mart. 2018, 11:14
Alin Simota, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Cât a stat după gratii fostul patron de la Jiul Petroşani

Alin Simota a primit sentinţe definitive în două dosare penale: doi ani de închisoare pentru conflict de interese şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, pedeapsa contopită pe care trebuia să o execute fiind de doi ani şi o lună, scrie Adevărul.

„Instanţa admite propunerea de liberare condiţionată privind pe petentul-condamnat Simota Alin. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului în prezent încarcerat în Penitenciarul Deva, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 2619/2018 emis de Judecătoria Deva, şi punerea acestuia în libertate, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. Atrage atenţia petentului-condamnat asupra dispoziţiilor art. 61 C. pen. 1969, privind revocarea liberării condiţionate. Cheltuielile judiciare în cuantum de 10 lei rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.02.2018”, se arată în soluţia magistraţilor.

Fraţii Becali se întorc DUPĂ GRATII. Cât timp vor petrece în ÎNCHISOARE după noua CONDAMNARE

Alin Simota, arestat pentru prima dată în 2013, într-un dosar în care a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj în formă continuată, cămătrie, ameninţare, instigare la violenţe şi la lipsire de libertate, a petrecut, în total, un an şi opt luni în arest preventiv, patru luni în arest la domiciliu şi un an şi trei luni în închisoare. În decembrie 2015, la scurt timp după ce a fost eliberat de Judecătoria Deva, Simota a plecat în Dubai şi nu s-a mai întors decât în iulie 2017, când a fost din nou reţinut.

La sfârşitul anilor 2000, Alin Simota se afla în topul celor mai bogaţi oameni din judeţul Hunedoara, cu o avere care depăşea 20 de milioane de euro. A condus clubul de fotbal Jiul Petroşani, falimentat între timp, şi organizaţia PNL din Petroşani. În prezent, este judecat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni de crimă organizată, infracţiuni economice şi infracţiuni de corupţie, cu prejudicii estimate la câteva milioane de euro.