Alina Bica, despre OUG 13: Este prost scrisă şi handicapat redactată

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a negat la România TV informaţia publicată de Hotnews pe surse, potrivit căreia ea a redactat Ordonanţa de Urgenţă 13, privind modificarea Codului Penal. Ea a anunţat că îl va da în judecată pe jurnalistul care a publicat-o şi va cere despăgubiri.

RomaniaTV.net
05 feb. 2017, 12:30
Alina Bica, despre OUG 13: Este prost scrisă şi handicapat redactată

Alina Bica neagă orice legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 13.

„Este atât de prost scrisă şi atât de handicapat redactată, încât neg vehement orice alăturare a numelui meu în Ordonanţa de urgenţă privind modiificarea Codului penal”, a declarat Alina Bica la România TV.

Ea a spus că îl va da în judecată pe jurnalistul Hotnews care a publicat informaţia, cătuia îi va cere daune, şi se gândeşte la acelaşi lucru în privinţa site-urilor care au preluat ştirea fără să-i ceară şi ei punctul de vedere. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

Citeşte şi: Alina Bica, condamnată la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Horia Simu-patru ani de închisoare