Alina Bica preferă să facă puşcărie în Italia. Fosta şefă a DIICOT s-a plâns judecătorilor italieni de sistemul din România

Alina Bica, plasată în arest la domiciliu în așteptarea deciziei privind extrădarea la București, le-a spus magistraților din peninsula că nu vrea să revină în România, deoarece a fost condamnată pe nedrept. Ba mai mult, Bica spune că a contestat, în lipsă, condamnarea sa la patru ani de detenție.

16 iul. 2020, 09:53
Alina Bica preferă să facă puşcărie în Italia. Fosta şefă a DIICOT s-a plâns judecătorilor italieni de sistemul din România

Alina Bica s-a prezentat în această săptămână în fața judecătorilor Secției a treia penală. Ea a spus că în cazul în care rămâne definitivă condamnarea ei, vrea să o execute în Italia pentru că în România jumătate din deținutele din penitenciarul de femei au ajuns acolo în urma investigațiilor DIICOT.

Citeşte şi Arestarea Alinei Bica în Italia. Cum a fost prinsă fosta şefă a DIICOT

Acuzele împotriva mea sunt instrumentate – a declarat Bica în italiană -, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători.

Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare„, le- spus Alina Bica judecătorilor, conform Gazeta Românească.

„Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzațiilor, asupra cărora Înalta Curte de Justiție din România va trebui să se pronunțe din nou, și va cere o revizuire a procesului și, eventual, și un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz”, a declarat şi avocatul Alinei Bica, Cristian Di Giusto.