Arestarea Alinei Bica în Italia. Cum a fost prinsă fosta şefă a DIICOT

Noi dezvăluiri în cazul reţinerii Alinei Bica în Italia. Fosta şefă DIICOT a fost prinsă de poliţişti, după ce pe numele acesteia fusese emis un mandat internaţional de arestare.

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 19:55
Arestarea Alinei Bica în Italia. Cum a fost prinsă fosta şefă a DIICOT

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost reținută vineri seara în Italia și va fi adusă în țară în perioadă următoare. Potrivit unor surse, Alina Bica afost săltată din centrul orașului Bari, dintr-un taxi. În aceeași zonă dn Italia a fost prins și omul de afaceri Ioan Bene .

Fostul procuror-şef al DIICOT nu a opus rezistenţă. Alina Bica a fost transportată la secţia de Poliţie pentru audieri. Mai apoi, ea va fi dusă în faţa judecătorilor în vedere confirmării mandatului de arestare.

Alina Bica a fost REŢINUTĂ în Italia. Fosta şefă DIICOT e dată în urmărire pentru o condamnare definitivă la închisoare

Ioan Bene, celălalt urmărit internațional, a fost prins și el în Italia. Bărbatul se afla tot într-un taxi, în zona centrală a orașului Bari. Aceeaşi procedură se va urma şi în cazul acestuia.

Alina Mihaela Bica, fosta şefă a DIICOT, era urmarită internațional în baza mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Ea a fost condamnată la patru ani de închisoare.

Ioan Bene era urmărit internațional în baza mandatului european de arestare, emis de către Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnătură privată, dare de mită, evaziune fiscală. El are de executat 6 ani și 2 luni de închisoare.