Alină durerile de urechi cu tratamente naturale

Supărătoare și severe, durerile de urechi apar, atât la copii, cât și la adulți. Acestea pot fi cauzate de otită, precum şi de diverse infecţii ale gâtului şi ale nasului. Până să ajungi la medic, poți încerca unele leacuri externe.

RomaniaTV.net
10 apr. 2018, 09:33
Alină durerile de urechi cu tratamente naturale

Durerea de ureche sau otalgia se manifestă la una sau la ambele urechi și variază ca intensitate, de la uşoară, la pulsatilă. Este, în general, cauzată de o infecție ce poate produce și febră, dureri de cap, tulburări de somn, vomă, dieree și pierderea temporară a auzului. Trompa lui Eustachio, care leagă partea din spate a nasului și a gâtului de urechea mijlocie, poate permite bacteriilor să pătrundă în această zonă sensibilă. Vitaminele A, C, E şi zincul sunt de mare ajutor în combaterea durerii de urechi.

Compresele calde, de ajutor

Durerea de ureche poate fi calmată dacă aplici local comprese calde. Astfel, o sticlă de apă caldă, o pernă încălzită sau un prosop înmuiat în apă fierbinte îți pot fi de mare ajutor pentru a ameliora disconfortul cauzat de durere.

Citeşte şi Leacuri pentru arsurile de stomac

Sarea grăbește vindecarea

Unul dintre cele mai accesibile remedii din casă este sarea. Pentru a atenua durerile specifice otitei, încălzește 5 linguri cu sare, pe care le pui apoi într-un săculeț de pânză sau în interiorul unei șosete. Se apropie de ureche și se ține aproximativ 5 minute. Căldura degajată de sare va calma durerea și va grăbi vindecarea.

Usturoiul are proprietăți antimicrobiene

Un alt remediu la-ndemână este usturoiul. Este un medicament natural cu proprietăți antimicrobiene și analgezice, fiind eficient în infecțiile urechii. Se fierb 2 căței de usturoi, 5 minute. Se pun pe o bucată de pânză, se zdrobesc și se aplică extern. Pentru a grăbi procesul de vindecare, poți consuma alți 2 căței de usturoi, în stare crudă.

Bine de știut!

Depunerea de ceară, loviturile puternice, apa rămasă după baie, ereditatea, deficiențele nutriționale, precum și diferenţele de presiune pot provoca dureri de urechi.

Muşeţelul, contra pulsațiilor din ureche

Pentru că are proprietăți anestezice, dezinfectante și antiinflamatorii, infuzia din mușețel reduce durerea și grăbește procesul de vindecare. Se prepară dintr-o lingură de flori la 1 cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Pentru că planta are o cantitate mare de compuși volatili, infuzia se va pregăti chiar înainte de a se bea, pentru a evita pierderea proprietăților sale medicinale. De asemenea, florile de mușețel se încălzesc într-un săculeț, deasupra unei băi de aburi. Se aplică pe ureche, 10 minute, de 2-3 ori pe zi.

Pont

Compresele calde cu mălai sunt eficiente împotriva durerilor de urechi.

Citeşte şi Dureri de dinţi. Ce să faci când te doare măseaua. Cele mai bune remedii naturale

Ceapa, utilă dacă ai otită

Pentru calmarea durerilor cauzate de otită poți face și comprese cu ceapă. Este eficientă împotriva multor afecțiuni și are proprietăți curative. Poate fi folosită atât coaptă, cât și crudă. Se taie în două și se pune pe o bucată de pânză, apoi se ține 5 minute pe urechea afecată. Ceapa va debloca canalul auditiv.

Busuiocul tratează infecțiile

Busuiocul are acțiune antiinfecțioasă și te scapă de durerile minore de ureche. Se zdrobesc 6 frunze pentru a extrage sucul. Cu ajutorul unei dischete de vată aplică în jurul urechii infectate. Atenție! Evită canalul auditiv.

Atenție!

Nu turna ulei esențial sau orice altceva direct în ureche, fără indicația medicului. De asemenea, evită introducerea oricărui obiect în ureche, pentru că există riscuri ca timpanul să fie străpuns.

Află cum să scapi de dopurile de ceară din urechi AICI