Alina Gorghiu atacă USR-PLUS înainte de moţiune: „Nu înţeleg ce caută în alianţă cu PSD şi AUR, dar mai au timp până marţi să înţeleagă că vor deconta aspru”

Vicepreşedintele PNL al Senatului Alina Gorghiu scrie într-o postare pe Facebook că nu înţelege ce caută USR-PLUS în alianţă cu PSD şi cu AUR, partide care sunt anti-vaccin, anti-europene și anti-măsuri de siguranță.

01 oct. 2021, 12:48
Alina Gorghiu atacă USR-PLUS înainte de moţiune: „Nu înţeleg ce caută în alianţă cu PSD şi AUR, dar mai au timp până marţi să înţeleagă că vor deconta aspru”

Alina Gorghiu susţine că USR-PLUS îşi va pierde mare parte din electorat în urma alianţei cu PSD şi AUR pentru trecerea moţiunii de cenzură depuse de social-democraţi împotriva guvernului Cîţu.

„Firească alianța PSD cu AUR pentru votarea acestei moțiuni. Ambele partide sunt anti-vaccin, anti-europene și anti-măsuri de siguranță. Nu înțeleg ce caută USR-PLUS în ecuație. Dar mai au timp până marți să conștientizeze că vor deconta aspru. Oamenii nu i-au votat ca să se alăture PSD, cel mai mare inamic al românilor.

Oare au citit măcar textul moțiunii de cenzură?! Cel mai tare sunt atacate domeniile gestionate de foștii miniștri ai USR: fonduri europene, gestionarea programelor de sprijin pentru IMM, situația din transporturi și mai ales dezastrul din domeniul transportului feroviar de persoane (cu reacțiile sfidătoare ale fostei conduceri a CFR), problemele din sănătate.

Și chiar dacă USR-PLUS încearcă să minimalizeze importanța politică a alianței cu PSD și AUR, considerând că este doar un demers conjuctural, „tehnic”, o moțiune de cenzură este un act profund politic. Pe care îl faci alături de niște parteneri cu care ai valori comune, care te definesc ca partid politic”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Emanuel Ungureanu, deputat USR-PLUS: „Dacă câştigă domnul Cioloş, e foarte posibil ca mulţi parlamentari USR să se rupă de partid”

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, spune că la ora actuală  USR și PLUS sunt mai despărțite ca niciodată şi că, după alegerea noului preşedinte, este foarte posibilă ruperea acestei coaliții.

„Înțelegeți care e nuanța, suntem mai despărțiți ca niciodată și nu cred că domnul Cioloș, dacă o să câștige, o să fie în stare să ne fuzioneze într-un fel sau altul. Deci, asta e ceea ce cred eu și ceea ce văd, după ce mi s-a întâmplat la Cluj și la Buzău. Aș fi ultra-naiv să cred că există o fuziune reală între cele două partide. Nu, este o concurență acerbă, iar dacă o să câștige domnul Cioloș e foarte posibil ca mulți parlamentari USR să se rupă de partid. Nu e o știre, e o realitate“, a declarat Emanuel Ungureanu la B1TV.

Citeşte şi: Prima reacţie a PSD după tragicul incendiu de la Constanţa: „Criminali! Asta sunteţi! 12 incendii şi 32 de decese în spitale, toate în guvernarea Dreptei”


loading...
Partenerii noștri