Alina Gorghiu, atacuri în plen: „Marele câştig al schimbării Guvernului este că PSD a pierdut puterea”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, marţi, în plenul Parlamentului, că marele câştig al schimbării Guvernului este că "PSD a pierdut puterea şi că nu mai deţine frâiele".

17 nov. 2015, 12:28
Alina Gorghiu, atacuri în plen: „Marele câştig al schimbării Guvernului este că PSD a pierdut puterea”

Alina Gorghiu a spus, în discursul său din Parlament, că este a treia oară în ultimii 25 de ani în care Parlamentul este chemat să învestească un guvern tehnocrat, iar de fiecare dată s-a întâmplat acest lucru într-o perioadă de criză, înaintea unor alegeri.

„Astăzi avem de-a face cu o criză mult mai profundă, cu o criză în toată clasa politică. Partidele care astăzi răsuflă uşurate că nu mai văd oameni în stradă greşesc şi vor pierde în continuare credibilitatea pe care o au. Partidele politice sunt componenta esenţială a democraţiei. Nu mai sunt oameni în stradă, dar nemulţumirea este tot acolo. De la această realitate suntem obligaţi să pornim”, a declarat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că „a doua realitate este că PSD a pierdut puterea”.

„A doua realitate este că PSD a pierdut puterea. Marele câştig al schimbării Guvernului este că PSD nu mai deţine frâiele. Abuzul poate fi de astăzi stopat. De exemplu, Ordonanţa 28, dedicaţie pentru primarii PSD, poate fi de astăzi istorie”, a mai spus Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului desemnat, Dacian Cioloş, că va avea în PNL un partener, dar şi o „voce critică”.

„Am convingerea că în Guvernul Cioloş vor fi reparate sau măcar stopate o parte din abuzurile Guvernului Ponta şi sper că vom fi parteneri în promovarea legislaţiei cu alegerea primarilor în două tururi”, a adăugat liderul PNL.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi în şedinţă comună pentru a acorda votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş şi programul de guvernare.

Votul este secret cu bile. Parlamentul acordă votul de încredere cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.