Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD este una bună, necesară. Aveam nevoie de stabilitate, pe care PNL singur la guvernare nu o putea asigura”

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că, la acest moment, colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea, într-o perioadă în care România şi toată Europa au trecut şi trec în continuare prin mai multe crize, în paralel.

29 sept. 2022, 08:41
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD este una bună, necesară. Aveam nevoie de stabilitate, pe care PNL singur la guvernare nu o putea asigura”

Alina Gorghiu a explicat că între PNL şi PSD, principalele partide de guvernare, există încă diferenţe de abordare a politicii, punându-le pe seama electoratului celor două formaţiuni, cel al social-democraţilor fiind unul ce provine mai mult din categoriile sociale mai vulnerabile.

”Este un subiect care revine în actualitate în fiecare secundă a dinamicii noastre politice – colaborarea cu PSD-ul, care, la momentul acesta, este una bună, e una necesară. E una fără de care tu nu puteai să treci prin această perioadă. Aveai nevoie de stabilitate pe care singur n-o puteai, pe care PNL singur la guvernare n-o putea asigura.

N-aveai cu cine să faci guvern ca să obţii voturile unei majorităţi parlamentare. Sigur că mai sunt tot felul de clivaje generate de diferenţa ideologică, diferenţa de mesaj, structural suntem diferiţi, unii suntem concentraţi pe dimensiunea economică ne străduim să facem economii… Colegii noştri sunt cu un electorat predominant din categorii mai îmbătrânite, vulnerabile, şi atunci sunt mai atenţi la dimensiunea socială decât la partea economică. Trebuie cumva găsit mijlocul, linia care să ne unească, dar să ştiţi că mai tare decât noi efortul îl face posibilitatea ascensiunii extremismului în România”, a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan sfaturi pentru oamenii săraci: „Să creadă în bunul Dumnezeu”

Ea a criticat incidentele recente din Parlament şi a continuat spunând că preşedintele AUR, George Simion, nu-şi poate stăpâni nervii şi numindu-l „mitocan”.

”Are politica pumnului cumva în sânge, şi-o mai reprimă când vede camerele de luat vederi… Dacă ajungi în Parlamentul României să stingi lumina într-o Comisie, să te porţi ca un mitocan… vorbeşti de un nebun care conduce un partid care are pretenţii de partid parlamentar, care are pretenţii de candidatură la preşedinţie”, a susţinut Gorghiu.

Gorghiu a adăugat că este vorba şi despre o retorică antieuropeană şi filorusă.

Citeşte şi: FOTO: Cine va prelua postul de președinte al PSD, după Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a făcut anunțul