Alina Gorghiu, despre atacurile PSD la adresa guvernării liberale: „În această coaliţie nu trebuie să ne iubim şi nici să ne criticăm”

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a comentat luni atacurile reprezentanţilor PSD la adresa guvernării liberale, încă din primele zile ale noii guvernări de coaliţie, ea afirmând că le recomandă tuturor celor care merg la ministere, fie că vorbim de PNL, PSD sau UDMR să bea un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm.

29 nov. 2021, 22:12
Alina Gorghiu, despre atacurile PSD la adresa guvernării liberale: „În această coaliţie nu trebuie să ne iubim şi nici să ne criticăm”

Alina Gorghiu a mai spus că prioritatea actualei coaliţii de guvernare trebuie să fie legislaţia certificatului verde  şi bugetul pe 2022, care ar trebui să fie gata până la finalul lunii decembrie.

”Într-o notă mai relaxată, le-aş recomanda tuturor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD UDMR şi sunt nervoşi sau simt nevoia să facă declaraţii contondente, să servească un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm. Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona guvernarea României nu au niciun punct comun”; a spus Gorghiu. pentru Profit.ro.

Vicepreşedintele PNL a continuat:”În această coaliţie nu trebuie să ne iubim şi nici să ne criticăm, important este ca lucrurile să funcţioneze. Eficienţa acestei guvernări se va vedea. Nu putem evalua acum, la câteva zile, de la învestirea guvernului, dar în câteva luni această eficienţă a guvernării va trebui evaluată, şi sunt convinsă că nu vom beneficia de acele luni de miere în care lumea are răbdare cu guvernarea. A fost o situaţie complicată, avem o luptă de dus cu pandemia”, a arătat ea.

Alina Gorghiu: „Nu ne permitem să nu rezolvăm certificatul verde până va veni noul val”

Alina Gorghiu i-a cerut ministrului Sănătăţii de la PSD să ceară ”urgentarea votului pe certificatul verde în Parlament”, arătând că speră că „în coaliţie vom trece de tergiversarea de până acum, mai ales că astăzi, vaccinarea a coborât la 10.000”.

”Nu cred că ne putem permite să nu rezolvăm această problemă până va veni noul val. Controversele şi disputele publice vor trebui ţinute la nivelul coaliţiei pentru că imaginea coaliţie va conta foarte mult”, a arătat senatoarea PNL, precizând că prioritatea zero trebuie să fie şi bugetul pe 2022.

”Sper să fie gata până la finalul lunii decembrie, ca parlamentar al acestei coaliţii. Ar fi un gest de mare responsabilitate pentru Guvernul Ciucă să lucreze şi Parlamentul să vină cu votul până la finalul anului. Toţi din Guvern ar trebui să se concentreze pe aceste lucruri”, a mai afirmat ea.

Citeşte şi: Certificatul verde se schimbă: „A fost gândit mai mult ca o măsură de coerciţie şi nu e corect”


loading...
Partenerii noștri