Alina Gorghiu, despre demiterea lui Stelian Ion: „Dacă nu poți să duci la bun sfârșit măcar desființarea SIIJ ce ar trebui să facem?”

Alina Gorghiu, senator PNL, a spus că speră ca USR PLUS ”să fie responsabil” și să „urmărească interesele celor mulți”, spunând că ministrul Justiției, Stelian Ion, nu a reușit să desființeze Secția Specială de investigare a magistraților

01 sept. 2021, 22:52
Alina Gorghiu, despre demiterea lui Stelian Ion: „Dacă nu poți să duci la bun sfârșit măcar desființarea SIIJ ce ar trebui să facem?”

Alina Gorghiu a spus că speră ca USR PLUS ”să fie responsabil” și să „urmărească interesele celor mulți”, spunând că ministrul Justiției, Stelian Ion, nu a reușit să desființeze Secția Specială de investigare a magistraților

”1) Poți contribui la această guvernare dacă nu vrei modernizarea României?

2) Ai voie să blochezi activitatea Guvernului pentru că așa vrei tu?

3) Dacă nu reușești să duci la bun sfârșit nici măcar un proiect, nici măcar desființarea SIIJ, cu privire la care ai găsit consens când ai intrat în minister, ce ar trebui să facem? Îmi pare rău că trebuie să pun aceste întrebări ale căror răspunsuri le știm toți. Decizia prim-ministrului de remaniere a ministrului justiției devenise absolut necesară. PNL o susține total. Nu vom negocia proiectele de investiții, nici condițiile de trai ale românilor. Este normal ca fiecare cetățean să aibă acces la asfalt, la gaze și la canalizare. Sper că USRPLUS va fi responsabil și va urmări interesele celor mulți. Să nu iasă de la guvernare. Interesul public este ca această guvernare să livreze rezultate”, a scris Alina Gorghiu, după remanierea lui Stelian Ion.

Florin Cîţu a decis miercuri seara că îl remaniază pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei. Lucian Bode a fost propus interimar.

Reacţii după remanierea lui Stelian Ion

Dan Barna

: „Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”.

Dacian Cioloş: „Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”.

Stelian Ion: „Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.”