Alina Gorghiu, despre negocierile din Coaliție. ”PNL are o tradiție în a da președintele țării”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, la Digi24, cu privire la eșecul negocierilor din coaliție pe tema comasării, că este păcat că nu s-a ajuns la o concluzie, mai ales că „ne apropiem de ziua în care Guvernul trebuie să propună calendarul”.

12 feb. 2024, 20:55
Alina Gorghiu, despre negocierile din Coaliție. ”PNL are o tradiție în a da președintele țării”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost invitată luni, 12 februarie, la Digi24, acolo unde a dezbătut mai multe subiecte importante în momentul de față.

Citește și PNL susține comasarea alegerilor. Gorghiu: N-avem voie să întindem nervii românilor cu patru tipuri de alegeri în 2024

Alina Gorghiu a vorbit despre candidatura PNL la președinție, dar și despre problemele din România în acest caz, care, după spusele ministrului Justiției, contează mult mai mult decât campanii electorale de 6 luni. Ca exemplu, Alina Gorghiu a precizat despre traficul și consumul de droguri.

Ministrul Justiției Alina Gorghiu (PNL) a declarat luni, la Digi24, cu privire la eșecul negocierilor din coaliție pe tema comasării, că este păcat că nu s-a ajuns la o concluzie, având în vedere că „ne apropiem de ziua în care Guvernul trebuie să propună calendarul”.

„Sunt condiții nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta”, a spus Alina Gorghiu, punctând că „PNL are o tradiție în a da președintele țării”.

Întrebată de Cosmin Prelipceanu dacă, din punctul său de vedere, Nicolae Ciucă ar fi varianta de candidat comun, Alina Gorghiu a spus:

„Eu cred că e inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție. Nu sunt membru al acestei Coaliții, sunt puțini care ar putea să vă spună lucrurile acestea.

Liste comune nu au existat în comune în interiorul partidului, mâine la 19.00 ați comunicat că este o ședință a PNL, sunt convinsă că ne vor informa colegii despre dinamica discuției.

Vom vedea spre ce putem să ne îndreptăm, mă îndoiesc că în condițiile în care se validează ceea ce spuneți pe surse vom mai putea face comasate.

Am spus-o de multe ori, veți vedea luna decembrie în ce măsură electoratul mai mult o să ne înjure decât să ne ajute să luăm decizia potrivită.

PSD în realitate nu își dorește comasarea, ci își dorește să impună un candidat PSD. Decizia noastră a fost limpede, liste separate în toate partidele, să ne respectăm. Opțiunea mea clar este asta, îmi doresc ca PNL să candideze și la Europarlamentare, și la președinție cu un candidat liberal”, a spus Alina Gorghiu la Digi24.

”Președintele se alege de români!”

Printre altele, ministrul Justiției a mai precizat și faptul că românii vor alege președintele țării, nu pot alege câțiva politicieni în locul acestora.

„Președintele nu se numește, se alege de români, nu se poate să aleagă unul, doi, trei oameni. Oferta electorală trebuie să existe din toate partidele.

Electoratul din România a tot ales un candidat de dreapta, că mergeți spre un scenariu care nu pare rațional.

Asta seară s-a discutat așa, discutăm despre comasare și nimic altceva. Combinația aceea între președinte, primar general al Capitalei

Pot să vă spun că îmi doresc să fi avansat discuțiile în toate scenariile, ca mâine să ni se spună, A, B, C, D, ce e bine pentru români, ce e bine să alegem. Nu văd niciun fel de problemă în a discuta toate detaliile pe care ei le-au pus pe masă. Maniera în care trenează decizia nu mă îndeamnă să fiu deloc optimistă.

Sper să fim mai inspirați și mai înțelepți, asta îmi doresc pentru colegii din Coaliție.

Din perspectiva portofoliului pe care mi-l doresc ar fi mai ușor să ne putem concentra pe problema traficului și al consumului de droguri în loc să stăm concentrați 6 luni pe an pe miniștri și etc. Vedeți cum discursurile partidelor extremiste câtă agitație creează, vorbesc de AUR.

Citește și PSD și PNL decid astăzi dacă și cum se vor comasa alegerile. Rareș Bogdan: Nu e o problemă de bani. Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune pentru România

Suntem foarte raționali, ideea de stabilitate a fost la masă, rămânem la Guvernare, în Coaliție dar e un eșec în a ne înțelege. Credeți că alții comasează din ce rațiuni? Extremismul e un lucru real, atâtea luni de campanie electorală ar crea un disconfort pentru foarte multă lume. Școlile ar fi unele dintre cele mai infime lucruri”, a concis Alina Gorghiu, la Digi24.ro.