Alina Gorghiu: Discutăm inclusiv cu cei din PSD susţinerea MOŢIUNII de cenzură. Şi n-am bătut la uşi închise

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, spune că liberalii negociază cu fiecare parlamentar în parte susținerea moțiunii de cenzură. Gorghiu precizează că pesediștii nu sunt excluși din aceste negocieri, existând fisuri în sânul coaliției de guvernare.

04 feb. 2015, 10:32
Alina Gorghiu: Discutăm inclusiv cu cei din PSD susţinerea MOŢIUNII de cenzură. Şi n-am bătut la uşi închise

Alina Gorghiu a declarat, marți, la DC News Live, că liberalii au declanșat operațiunea de strângere a numărului necesar de parlamentari pentru debarcarea guvernului Ponta.

„Se discută deja. Aritmetica este simplă, nu ne este foarte favorabilă, pentru că există un număr destul de mare de parlamentari care susțin guvernul Ponta, dar asta nu înseamnă că nu încercăm să explicăm fiecărui coleg oportunitatea și legitimitatea demersului PNL„, a spus Gorghiu.

„În acest moment, da, se fac discuții cu toată lumea. Absolut toată lumea. Inclusiv cu cei din PSD și să știți că n-am bătut la uși închise. Sunt oameni care înțeleg că partidul din care fac parte și care conduce Guvernul României merge într-o direcție greșită și că politicile pe care le-au aplicat și le aplică nu sunt cele la care populația României vibrează la acest moment„, a mai declarat co-președintele PNL.

CITEŞTE ŞI Vanghelie: O moţiune de cenzură va fi votată şi de parlamentari PSD

Alina Gorghiu a spus că PNL refuză să primească traseiști, deși au fost parlamentari doritori să se înscrie în noul Partid Național Liberal. „Au fost parlamentari care au dorit să se înscrie în PNL și am refuzat solicitarea lor. Asta nu înseamnă că nu se va discuta cu fiecare parlamentar pentru conturarea majorității parlamentare în vederea promovării acelei moțiuni de cenzură”, a spus Gorghiu.

Șefa liberalilor a mai precizat că în această sesiune parlamentară opoziția va depune cu siguranță o moțiune de cenzură, care va trece și va da jos Executivul.

„Din perspectiva mea, există o singură variantă pe care PNL a luat-o în calcul, și anume aceea a moțiunii de cenzură. (…) Ar putea Cabinetul Ponta să decidă că pleacă la Sinaia într-o vacanță prelungită. (…) Eu aș fi sperat într-un gest al demisiei la momentul post-prezidențiale. Am crezut că Victor Ponta a înțeles că o foarte mare parte din populația României s-a simțit sfidată de felul în care a guvernat și că va face pasul lateral, că înțelege că este din punct de vedere politic epuizat, că înțelege că o lămâie stoarsă politic nu mai poate să dea performanță. (…) Acum n-aș mai vrea să avansez un calendar, pentru că teme care ar trebuie discutate pe agenda politică zilnică a Parlamentului sau a Guvernului trec în planul doi atunci când discutăm despre un calendar al moțiunii sau când se schimbă Guvernul. E puțin importantă ziua în care vom schimba Guvernul și ziua în care majoritatea parlamentară va decide să-l trimită pe Ponta și PSD-ul în băncile opoziției. Mult mai important mie mi se pare că este ce explicăm românilor că vrem să facem când ajungem acolo și de ce vrem să ajungem acolo”, a spus co-președintele PNL.