Alina Gorghiu face zid în jurul Guvernului Cîţu înainte de moţiune. „PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții. A rămas același partid nociv”

Alina Gorghiu, senator PNL, a lansat un atac virulent la adresa PSD, partidul condus de Marcel Ciolacu, pe care-l acuză că, prin depunerea moţiunii de cenzură, vrea să lase România fără un Guvern cu putere depline în mijlocul valului patru al pandemiei COVID-19.

29 sept. 2021, 20:36
Alina Gorghiu face zid în jurul Guvernului Cîţu înainte de moţiune. „PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții. A rămas același partid nociv”

Mai mult, fostul preşedinte al PNL susţine că „PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani”.

„Fix acum, când suntem la mijlocul valului 4 al pandemiei, când Guvernul trebuie să aibă puteri depline pentru a lua măsuri de urgență când situația o impune, PSD inițiază moțiune de cenzură.

PSD speculează cea mai gravă criză din ultimii 100 de ani, în loc să vină cu soluții legislative pentru stoparea pandemiei, pentru rezolvarea creșterii facturilor și pentru alte probleme cu care ne confruntăm. PSD a rămas același partid nociv, căruia nu îi pasă de români”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Alina Gorghiu: „Un vot pentru moțiunea PSD este un vot contra sănătății românilor”

„Fac un apel la responsabilitate din partea colegilor din Parlament. Un vot pentru moțiunea PSD este un vot contra sănătății românilor, contra PNRR, un vot contra dezvoltării României, un vot pentru partidul stagnării, un vot care compromite orice șansă a românilor la progres”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că va grăbi procedurile necesare pentru creşterea salariului minim şi că a convocat o şedinţă a consiliului tripartit luni, deoarece marţi se va vota moţiunea de cenzură şi, dacă aceata trece de vot, un guvern interimar nu poate da ordonanţa de urgenţă.

Citeşte şi: Cîţu grăbeşte creşterea salariului minim, de frica moţiunii: „Luni vom face consiliu tripartit, având în vedere moţiunea de marţi”. Demisia mea ar fi un act iresponsabil

Biroul permanent reunit al celor două camere ale Parlamentului a hotărât marți ca moţiunea de cenzură depusă de PSD se fie citită în plenul reunit joi, iar dezbaterea şi votul să aibă loc marţea viitoare. Pentru votarea moţiunii USR PLUS şi AUR nu s-a întrunit numărul de voturi necesar, liberalii cerând în repetate rânduri să fie aşteptată motivarea CCR.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu” să fie citită într-un plen reunit joi şi votată în cel de marţea viitoare, a anunţat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Anca Dragu a precizat că decizia în Biroul Naţional al USR PLUS de marţi a fost ca parlamentarii formaţiunii să voteze prima moţiune de cenzură care ajunge la vot.

Citeşte şi: Conducerea Parlamentului a decis: Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, iar votul va fi dat marţea viitoare. USR PLUS şi AUR au anunţat că o vor vota