Alina Gorghiu îi dă REPLICA lui Ponta: Nu îi înţeleg disperarea cu care se agaţă de funcţii

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, îi răspunde premierului Victor Ponta după ce acesta a declarat că PNL nu este pregătit să intre la guvernare şi că nu se teme de trădări în coaliţie care să facă posibilă trecerea unei eventuale moţiuni de cenzură.

12 ian. 2015, 09:58
Alina Gorghiu îi dă REPLICA lui Ponta: Nu îi înţeleg disperarea cu care se agaţă de funcţii

Victor Ponta consideră că toți trebuie să plătească prețul politic al rezultatelor în alegeri, mai puțin domnia sa. Ponta nu doar că nu mai este susținut de majoritatea formată ca urmare a votului dat de cetățenii României, în 2012, dar nu mai beneficiază nici de încrederea, în general, a românilor, lucru dovedit de scrutinul prezidențial din 2014 și nu numai.

Observ, de asemenea, că Victor Ponta a terminat evaluarea performanțelor sale guvernamentale, politice, electorale și este în măsură, acum, să facă o analiză și asupra opoziției. Spre deosebire de domnia sa, eu nu îi înțeleg disperarea cu care se agață de funcții.

Este un lider tânăr, are timp să mai ocupe funcții, dacă va reuși, printr-o schimbare reală, să recâștige încrederea electoratului. Ar putea începe prin îndepărtarea baronilor PSD, care sunt, în continuare la butoanele deciziei politice și guvernamentale”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

La rândul său, Cătălin Predoiu susţine că „foamea de putere şi frica de baroni îl ţin pe Ponta agăţat de scaunul de la Palatul Victoria”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Nu mi-e teamă de TRĂDARE în coaliţie. Vom rămâne la guvernare până la alegerile din 2016

„Premierul Ponta a prins puţin curaj şi a început din nou show-urile mediatice. Ţara nu numai că a intrat într-un proces de declin din momentul în care Victor Ponta a fost numit premier, dar după trei ani de risipă, iresponsabilitate şi proastă guvernare se îndreaptă către o reală catastrofă. Graţie bunei reputaţii pe plan extern a premierului, România a devenit o paria pentru investitori. Premierul Ponta nu are nici cea mai mică idee despre cum ar fi trebuit să arate bugetul României, sau asupra riscurilor care planează asupra României, în contextul în care pacea nu este o realitate în lume sau în regiune”, spune premierul desemnat al PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini moţiunea opoziţiei contra Guvernului şi nu crede că PNL este pregătit să preia guvernarea.

„Categoric nu îmi e teamă, dar cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă alături de ei încă vreo 140 de parlamentari ca să treacă moţiunea de cenzură. Eu, personal, nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a spus premierul Ponta.