Victor Ponta: Nu mi-e teamă de TRĂDARE în coaliţie. Vom rămâne la guvernare până la alegerile din 2016

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la România TV că PSD va rămâne la guvernare până la alegerile din 2016 sau atâta timp cât va avea majoritate parlamentară. Ponta a spus că nu se teme că ar putea să fie trădat de partidele cu care se află în alianţă şi a arătat că PNL nu este pregătit pentru guvernare.

11 ian. 2015, 18:05
Victor Ponta: Nu mi-e teamă de TRĂDARE în coaliţie. Vom rămâne la guvernare până la alegerile din 2016

Vom rămâne la guverrnare, ce mai probabil, până la alegerile din noiembrie sau decembrie 2016 si oricum, atât timp cât ai majoritate parlamentară. Sunt mai multe proiecte pe care anul acesta trebuie să le adoptăm şi le putem adopta doar în comun. Dacă le păstrăm în bătălia aceasta putere-opoziţie, nu o să treacă niciunul. Cel mai rău pentru cetăţeni este să se schimbe mereu ceva„, a explicat Victor Ponta, în direct la România TV.

În condiţiile în care PNL a ameninţat cu depunerea unei moţiuni de cenzură, premierul a arătat că nu se teme de trădarea partidelor din alianţă, mai ales că a primit un vot de încredere din partea Parlamentului.

CITEŞTE ŞI MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Ce şanse are PNL să TRÂNTEASCĂ Guvernul Ponta în Parlament

Nu mi-e teamă de trădare, categoric nu şi nu am niciun element în acest sens, dar sigur, cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 de voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute să convingă, să aducă alături de ei încă 140 de parlamentari să treacă o moţiune de cenzură. Eu personal nu cred că se va întâmpla acest lucru„, a declarat primul-ministru.

Nu în ultimul rând, Ponta a spus că PNL nu este pregătit să guverneze şi a taxat „graba şi foamea” cu care liberalii vorbesc de venirea la putere.

Am trecut prin multe campanii electorale, am fost la guvernare 2000-2004, în Opoziţie, din nou la guvernare. Democraţia impune din când în când schimbarea majorităţii. Dacă e pregătit PNL, eu sunt subiectiv, eu o să vă spun că nu. Mai ales, când văd toţi oamenii care au fost în Guvernul Boc, dacă oamenii erau aşa de buni, nu ar fi câştigat USL-ul cu 60%. Este absolut normal ca PNL-ul să îşi dorească să vină la guvernare, chiar dacă mi se pare că e o grabă, e o foame”, a precizat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Ponta: Nu am discutat cu preşedintele Iohannis despre SCHIMBAREA Guvernului. Avem o colaborare instituţională

PNL va depune, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, au anunţat, într-o conferinţă de presă, co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a precizat că PNL îşi doreşte alegeri anticipate, dar fiind un lucru extrem de dificil în acest moment, s-a ales varianta depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Ponta.

Opinia noastră nu s-a schimbat, ne dorim alegeri anticipate. Desigur nu suntem copii, ştim că e un lucru care se poate indeplini extrem de dificil. Asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acelor dispozitii din Constituţie ne vom supune.

În afară de faptul că ştim că e dificil sa ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care incepe la 1 februarie o motiune de cenzura, pe care o vom stabili ca temă şi dată în următoarea şedinţă, imediat ce programul de guvernare va fi prezentat„, a declarat Alina Gorghiu.