Alina Gorghiu, în plen: Nu staţi ca nişte OI în staul. A fost o greşeală nesăbuită să avem încredere în Ponta

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a făcut, vineri, în plenul comun, un apel la parlamentarii Puterii să nu stea în bănci şi să îşi exprime votul la moţiunea de cenzură. Gorghiu le-a cerut aleşilor puterii "să nu stea ca niştei oi în staul" şi să nu fie "siamezii lui Victor Ponta". Pe de altă parte, Gorghiu şi-a cerut scuze că PNL a susţinut un "om" ca Victor Ponta.

RomaniaTV.net
12 iun. 2015, 08:38
Alina Gorghiu, în plen: Nu staţi ca nişte OI în staul. A fost o greşeală nesăbuită să avem încredere în Ponta

Moţiunea de cenzură a PNL este dezbătură şi va fi votată vineri în plenul comun al celor două Camere. În discursul ţinut de la tribuna Parlamentului, Alina Gorghiu l-a acuzat pe premeirul Victor Ponta de lipsă de legitimitate şi, în huiduielile puterii, le-a cerut celor din Coaliţie să iasă din bănci şi să voteze.

Domnule Ponta, acţionaţi în masă împotriva românilor. Suntem astăzi aici pentru că ne dorim să punem capăt abuzurilor, pentru că ne dorim ca Victor Ponta să plece. Îi e teamă de proprii cetăţeni şi de presa liberă. Nimic deosebit de alt dictator din lume. Aveţi aceleaşi fobii. Frica de adevăr vă face să ameninţaţi presa, care nu dă din cap că aţi votat dublarea alocarea alocaţiilor pentru copii deşi nu aţi votat-o. Ameninţaţi cetăţenii cu plângeri penale, dacă protestează împotriva dvs. Aţi suspendat Constituţia şi v-aţi organizat mitinguri omagiale pentru că vă este teamă de democraţie. Aţi organizat o adevărată mineriadă parlamentară în acest timp.

Domnule Ponta, aţi transformat un stat de drept într-un stat nedrept. (…) Dvs veti pierde puterea, că se va intampla astăzi ca se va intampla curand, dar o veti pierde.” , a acuzat, în plen, Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai spus că actualul premier „nu mai are niciun fel de legitimitate pentru a rămâne în funcţie.

A fost o greşeală nesăbuită a PNL să avem încredere în acest om. Nu am crezut că un om tânăr poate merge să refuze dreptul de vot al românilor. Eu le cer scuze românilor. Eu imi cer scuze pentru că v-am ajutat să deveniti ce sunteţi astăzi.

Fac un apel la colegii dvs să nu stea ca nişte oi în staul. Cei din arcul puterii sunt opriţi prin ordin politic să îşi exercite dreptul de vot. Din frica teribilă, Victor Ponta nu mai are încredere în dvs deşi acum trei zile l-aţi ajutat. Premierul este interesat de un singur drept: dreptul ca el şi fratele lui siamez din Senat să nu fie egal cu cetăţenii. Ponta se apără pe sine şi cercul lui de apropiaţi, nu sunteţi mulţi acolo. Vă rog să nu fiţi astăzi SIAMEZII lui Victor Ponta”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Moţiunea de cenzură a PNL este supusă, vineri, la vot, în plenul comun al celor două Camere. Matematica parlamentară este de partea premierului Victor Ponta, iar PNL ar mai avea nevoie de aproape 100 de voturi pentru a trece moţiunea, în condiţiile în care Guvernul poate fi demis cu 278 de voturi. PSD şi UNPR şi-au stabilit încă de joi strategia pentru votul pe moţiune. Social-democraţii au decis să se abţină vineri de la vot. La fel şi parlamentarii conduşi de vicepremierul Gabriel Oprea. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că parlamentarii Uniunii nu vor vota împotriva moţiunii de cenzură depusă de PNL.