Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Ilie Şerbuc, suspectul în cazul uciderii unei fete de 12 ani, a fost adus în România”

Ilie Marcel Şerbuc, suspectat că a ucis o fată de 12 ani şi i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele, a ajuns marţi în România, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

22 aug. 2023, 20:51
Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: „Ilie Şerbuc, suspectul în cazul uciderii unei fete de 12 ani, a fost adus în România”

„A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Ilie Marcel Şerbuc, acuzat de uciderea unei fetiţe de 12 ani. Cu privire la inculpat fusese dispusă, în lipsă, măsura arestului preventiv. Potrivit procedurii, el va fi prezentat la instanţă pentru confirmarea acestei măsuri. Rămâne să vedem ce va decide instanţa şi, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică. Nicio persoană nu este mai presus de lege. Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în faţa justiţiei naţionale. Aceasta este normalitatea într-un stat democratic”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Ea a dat asigurări că Ministerul Justiţiei va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduşi înapoi in România.

„Cooperarea judiciară internaţională în materie penală este esenţială pentru combaterea infracţionalităţii. Mulţumesc tuturor autorităţilor române şi olandeze pentru buna colaborare”, transmite Gorghiu.

Pe 16 august, Ministerul Justiţiei anunţa că Tribunalul din Amsterdam a dispus, definitiv, predarea lui Ilie Marcel Şerbuc.

Pe 3 iunie, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic ce emană un miros de putrefacţie.

Citeşte şi: Vlad Pascu, drogatul care a omorât doi tineri în 2 Mai, a avut două dosare la DIICOT pentru deţinere de droguri, primul pe când avea 13 ani

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, Ilie Marcel Şerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

În spaţiul public a apărut o înregistrare purtată între mamă şi concubin, în care Marcel Şerbuc i-ar fi spus că nu a vrut să-i facă rău copilei, dar a avut un conflict spontan cu ea, ar fi împins-o şi fata s-ar fi lovit cu capul de cada din baie.

După crimă, mama şi concubinul ei ar fi părăsit ţara, femeia fiind depistată în Catalunia – Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

În schimb, concubinul ei a fost dat în urmărire europeană şi arestat în Olanda, dar el s-a opus să fie trimis în România.

Citeşte şi: Cristian Cioacă, acuzat că a omorât-o pe avocata Elodia Ghinescu, a fost eliberat condiționat. Decizia este definitivă