Alina Gorghiu: Populismul poate prăbuşi o ţară. Ponta acţionează exact după această reţetă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că demisia Guvernului Tsipras reprezintă o nouă problemă pentru Atena, susținând că lecția grecească arată că populismul poate prăbuși o țară și că premierul Victor Ponta acționează după această rețetă, potrivit agerpres.ro.

21 aug. 2015, 09:56
Alina Gorghiu: Populismul poate prăbuşi o ţară. Ponta acţionează exact după această reţetă

„Demisia guvernului Tsipras de la Atena reprezintă o nouă problemă pentru o țară aflată de multă vreme într-o situație foarte dificilă. Inclusiv din acest motiv prudența și responsabilitatea rămân în continuare esențiale pentru România. Cel mai important lucru este să nu ne facem rău cu mâna noastră, intrând — prin cheltuieli nesăbuite — în deficite bugetare de genul celor care au dus Grecia aproape de faliment”, a scris vineri Alina Gorghiu pe Facebook.

Ea spune că nu poate „accepta cinismul lui Victor Ponta de a planta bombe cu ceas, setate să explodeze în economie după ce acesta nu va mai fi premier”.

Lecția grecească e aceea că populismul poate prăbuși o țară, iar premierul Ponta acționează exact după această rețetă a iluziilor vândute oamenilor„, conchide liderul PNL.

Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat joi seară ce îşi dă demisia de la conducerea Guvernului și a cerut organizarea de alegeri anticipate.

Citeşte şi: Premierul grec Alexis Tsipras şi-a dat demisia. Cere organizarea de alegeri anticipate în 20 septembrie UPDATE