Gorghiu şi Blaga anunţă o NOUĂ MOŢIUNE de cenzură în toamnă VIDEO

PNL pregăteşte o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta în toamnă, a anunţat co-preşedintele liberalilor Alina Gorghiu, imediat după ce moţiunea de cenzură a liberalilor a fost respinsă în plenul Parlamentului.

RomaniaTV.net
12 iun. 2015, 10:12
Gorghiu şi Blaga anunţă o NOUĂ MOŢIUNE de cenzură în toamnă VIDEO

Alina Gorghiu a declarat, după anunţarea rezultatului votului pe moţiunea de cenzură depusă de PNL, că este „un rezultat care înseamna lipsă de respect şi sfidare din partea lui Ponta şi PSD faţă de românii din ţară şi din străinatate care nu-şi vor putea exercita dreptul la vot, aşa cum prevede Constituţia”

„Ponta va pleca în zilele următoare, finalul carierei domniei sale e clar, e aşteptat. Nu vom sta cu mâinile încrucişate. Chiar dacă azi nu a avut succes, o moţiune de cenzură în toamnă împotriva guvernului lipsit de legimitate va avea loc„, a anunţat Alina Gorghiu. 

Vasile Blaga a susţinut că Victor Ponta nu a învăţat nimic de la premierul moldovean, „care pentru mai puţin lucru şi-a dat demisia”. 

„Cred că domnul premier îşi prelungeşte agonia pentru că România este în criza. A fost provocată chiar de dânsul, e amplificată zi de zi de dânsul, iar credibilitatea lui se face praf tocmai prin activitatea de zi cu zi. Victor Ponta nu a învăţat nimic de la premierul moldovean care pentru mult mai puţin lucru şi-a dat demisia. Am văzut că face comparaţii sinistre cu ce e în Republica Moldova. Nimeni nu şi-a dorit o criza în Moldova, România nu e în aceeaşi situaţie şi nu sta în Victor Ponta. Oricând se poate găsi un premier mai bun decât domnia sa”, a spus copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Moţiunea de cenzură a PNL a fost RESPINSĂ, vineri, în plenul comun al celor două Camere. Doar 194 de parlamentari au votat „pentru”, în condiţiile în care era nevoie de 278 de voturi pentru a da jos Guvernul. Reprezentanţii PSD şi UNPR s-au abţinut de la vot, însă au fost şi câteva excepţii, între care premierul Victor Ponta care a ţinut să-şi exercite votul. Parlamentarii UDMR au votat după „propria conştiinţă”.

Moţiunea de cenzură a picat la vot, după aproape două ore de dezbateri, în care reprezentanţii puterii şi opoziţiei s-au atacat şi şi-au adresat cuvinte grele.

Dezbaterea şi votul pe MOŢIUNEA DE CENZURĂ AICI