Alina Gorghiu: Protocolul cu PSRO vizează formarea de majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegeri

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că protocolul încheiat cu PSRO vizează formarea de majorități în consiliile locale și județene după alegerile locale din iunie, ea menționând că liberalii doresc să încheie astfel de documente și cu partidele care reprezintă curentul ecologist.

15 feb. 2016, 14:54
Alina Gorghiu: Protocolul cu PSRO vizează formarea de majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegeri

„Pornim de la ideea de respectare a transparenței, pentru că puteam să facem discuțiile cu domnul Geoană, cu partidul domniei sale fără să facem public nimic, având în vedere că (…) vorbim de coagularea de majorități în consiliile locale și în consiliile județene. Dar, ni se pare firesc să spunem publicului exact ce urmează să facem, cu cine urmează să facem. Chiar nu știam că atingem un punct nevralgic pentru majoritățile locale și majoritățile în consiliile județene într-așa măsură încât, înainte să discutăm noi în BPN, înainte să fie semnat acest document, înainte să fie anunțat public, și domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au sărit nemulțumiți în sus că facem acest demers. Dacă era un lucru care nu-i deranja, nu văd de ce ar fi criticat acest document. Este un lucru care nu are niciun document ascuns, este cât se poate de transparent, demersul este pentru majorități în consilii locale și consilii județene”, a spus Gorghiu, după ședința Biroului Politic Național, unde s-a decis cu un vot împotrivă semnarea protocolului cu PSRO.

Citeşte şi: Protocol între PNL şi partidul lui Mircea Geoană pentru alegerile locale

Liderul PNL a precizat că protocolul cu PSRO este semnat de ea, Vasile Blaga și Mircea Geoană, scrie Agerpres.

„Este semnat acest protocol la sfârșitul BPN ca urmare a votului colegilor noștri. Domnul Geoană și-a făcut formalitățile în structurile de conducere încă de ieri”, a explicat Gorghiu.

Ea a precizat că liberalii doresc să încheie astfel de protocoale și cu partidele ecologiste. „Vom genera demersuri, am mandatat câțiva colegi, care vor iniția discuții cu curentul ecologist din România în aceeași idee. Vom vedea în ce măsură se va concretiza acest demers”, a arătat Alina Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că protocolul cu PSRO nu vizează realizarea unei alianțe.

„Nu vom încheia nicio alianță electorală. Eu văd dimpotrivă grabă mare din partea cealaltă, a fostului arc guvernamental unde chiar sunt semnate protocoale de alianțe în alegeri. Nu văd nicio grabă, dimpotrivă”, a spus Blaga.

El a susținut că protocolul este unul reciproc avantajos pentru PNL și PSRO.

„Avem un protocol foarte, foarte simplu post alegeri. Câți consilieri au de atâția vom ține seama”, a punctat Vasile Blaga.