Alina, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă în Italia de iubitul său. Inițial, anchetatorii au crezut că e vorba despre o moarte naturală

Ceea ce părea a fi o moarte naturală în cazul româncei Alina Cozlac, în vârstă de 40 de ani, a devenit acum subiectul unei anchete pentru omor.

14 sept. 2023, 09:01
Alina, o româncă în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă în Italia de iubitul său. Inițial, anchetatorii au crezut că e vorba despre o moarte naturală
Alina Cozac, românca ucisă în Italia de iubit

Alina Cozlac, în vârstă de 40 de ani, a murit la începutul acestui an, la Spoltore, în Italia. Inițial s-a crezut că este vorba despre o moarte naturală, dar acum cazul a devenit acum subiectul unei anchete pentru omor.

Potrivit noilor descoperiri, Alina a fost strangulată, iar principalul suspect este chiar partenerul ei, Mirko De Martinis, de 47 de ani, care între timp a fost arestat, potrivit Today.it.

Citește și: Călin, alpinistul român care a murit în Italia, a lăsat în urmă doi copii de 9 și 12 ani. Bărbatul era plecat din țară de aproape 20 de ani

La data de 23 de ianuarie, la ora 4.00 dimineața, serviciile de urgență au fost alertate de un apel telefonic. Cel care a făcut apelul, De Martinis, a declarat că și-a găsit iubita fără viață, în pat.

Echipajele de intervenție au sosit la fața locului și au fost nevoite să declar decesul femeii românce. Moartea părea să fi survenit din cauze naturale. Cu toate astea, evoluția investigațiilor a dezvăluit un alt scenariu.

La aproape opt luni de la moartea româncei, Mirko De Martinis a fost arestat sub acuzația de omor. Înregistrarea apelului din acea dimineață a stârnit primele suspiciuni ale anchetatorilor.

Citește și: Datoriile la cămătari i-au distrus viaţa. De 30 de ani şi-a pierdut toată familia: „Au plecat în Italia şi nu mai ştiu nimic. Dar mă bucur că am cu cine vorbi şi trec zilele”

Autopsia a adus la lumină dovezi clare – semne evidente de strangulare pe gâtul victimei. Mirko, singurul prezent în locuință în momentul tragediei, a fost înscris pe lista suspecților. El a susținut că Alina a început să se simtă rău, motiv pentru care a sunat la 118.

Potrivit autopsiei, moartea Alinei Cozac a fost cauzată de „o axfixiere mecanică violentă, prin strangulare, efectuată prin coprimarea atipică a gâtului”. 

Tânăra ar fi fost atacată în timp ce dormea, strangulată cu genunchiul sau antrebrațul de către partenerul său. Alina ar fi vrut să îl părăsească pe bărbat, fapt confirmat de familie și prieteni. Rudele femeii nu au crezut niciodată versiunea partenerului, aceea că Alina s-ar fi simțit brusc rău înainte de a muri.

„Familia Alinei a primit cu satisfacție știrea arestării lui Mirko De Martinis. Rudele, care nu au crezut niciodată în versiunea bărbatului, așteptau cu interes rezultatul anchetei care a fost coordonată de procurorul din Pescara, Di Stefano. Depunerea expertizei în luna iulie a accelerat evident situația. Și acum, după opt luni, putem spune că povestea începe să se clarifice și că Alina a fost asasinată”, a declarat avocatul Valter Biscotti.