Călin, alpinistul român care a murit în Italia, a lăsat în urmă doi copii de 9 și 12 ani. Bărbatul era plecat din țară de aproape 20 de ani

Călin Drăgoiu, un alpinist român în vârstă de 46 de ani, a murit în urma unui incident tragic petrecut în Italia. Doi copii vor crește fără tată.

06 sept. 2023, 19:26
Călin, alpinistul român care a murit în Italia, a lăsat în urmă doi copii de 9 și 12 ani. Bărbatul era plecat din țară de aproape 20 de ani
Călin Drăgoiu, alpinistul român mort în Italia

Duminică, 3 septembrie, la o altitudine de circa 3.000 de metri, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri ale Alpilor orientali, a avut loc un incident tragic ce a dus la moartea a doi alpiniști. Unul dintre ei este Călin Drăgoiu, un român în vârstă de 46 de ani, originar din Turda, potrivit rotalianul.com.

Citește și: Un îndrăgit medic din Iași a murit subit, la doar 38 de ani, în urma unui accident banal. Femeia s-a înecat cu mâncare și nu a avut pe nimeni care să o salveze

Incidentul s-ar fi petrecut din cauza unei prinderi care a cedat, făcând ca întreaga cordată de alpiniști să piardă contactul cu peretele muntelui pe traseul spre vârful Ortles.

Pe lângă cele două persoane decedate, alte două persoane au fost rănite, dar starea lor nu le pune viața în pericol, conform medicilor care au ajuns la fața locului cu elicopterul Salvamont. Victimele au multimple fracturi și au fost transportate la spitalul din Bolzano pentru investigații.

Citește și: Un avion s-a prăbușit în timp ce scria un mesaj pe cer! Pilotul a murit pe loc| VIDEO

Incidentul a avut loc între orele 6:00 și 6:30 dimineața și a dus la deschiderea unui dosar de către Parchetul din Bolzano. Pe lângă investigația deschisă de către autoritățile din Bolzano, toți cei implicați în acest tragic eveniment vor fi interogați, inclusiv supraviețuitorii, când starea lor de sănătate o va permite.

Călin Drăgoiu era rezident în Santorso, provincia Vicenza, unde trăia de aproximativ 20 de ani. Era căsătorit și era tatăl a doi copii, în vârstă de 9 și 12 ani.