Alina Sorescu, o nouă lovitură după divorțul de Alexandru Ciucu. Ce se întâmplă cu fetițele sale: „Datele problemei sunt cu totul altele, de ceva vreme”

Alina Sorescu își va vedea fetițele ceva mai rar decât plănuise vara aceasta, decizia prin care micuțele ar fi putut sta o săptămână cu mama, iar cealaltă cu tata, fiind dată peste cap de greva magistraților.

01 aug. 2023, 10:07
Alina Sorescu, o nouă lovitură după divorțul de Alexandru Ciucu. Ce se întâmplă cu fetițele sale: „Datele problemei sunt cu totul altele, de ceva vreme”
Alina Sorescu, o nouă lovitură după divorț

Alina Sorescu nu va putea petrece foarte mult timp vara aceasta cu fetițele sale. Vedeta a încercat să conteste decizia judecătorească prin care copiii să stea o săptămână cu ea, iar cea imediat următoare cu tatăl lor, Alexandru Ciucu, însă acest lucru a fost dat peste cap de greva magistraților, care s-a suprapus cu vacanța judecătorească, făcând imposibilă apariția unei eventuale noi decizii judecătorești.

Alina Sorescu a sperat până în ultima clipă că lucrurile se vor aranja altfel pentru ea și fetițele sale, mizând pe faptul că, de cele mai multe ori, o mamă poate fi uneori privilefiată în cazul multor acțiuni de divorț.

Citește și: Cum a reacționat Alina Sorescu, după ce fostul iubit al Biancăi Rus a încercat să-i intre în grații: „Îmi place. O vreau!”

Nicoleta Popescu, avocata artistei, a explicat care este, de fapt, situația.

„Noi am folosit o cale de atac față de decizia judecătorească care prevede că ambii părinții sunt beneficiarii custodiei comune. Însă protestul magistraților a făcut în așa fel încât contestația să nu fie soluționată atât de repede cât ne-am dorit. Și acum sunt de așteptat câteva etape de consumat, pornind de la mult-așteptata decizie a Curții Constituționale, în funcție de care lumea magistraților va decide ce pași se vor face mai departe”, a declarat aceasta, pentru cancan.ro.

Aceasta susține că e greu de oferit un termen în această chestiune, deoarece pe durata protestului magistraților, acest tip de cauza au fost suspendate. Totodată, pe lângă protest, situația este îngreunată și de vacanța judecătorească, ceea ce înseamnă că dosarul ar putea fi revizuit abia în prima parte a lunii septembrie.

„În prezent nu există altceva decât respectarea celei mai recente decizii judecătorește, cea care vorbește despre faptul că copiii petrec alternativ o perioadă egală de timp fie cu mama, fie cu tata. Noi am beneficiat cândva de efectele unei ordonanțe președințiale care permitea mamei să petreacă mai mult timp cu fetele sale, dar datele problemei sunt cu totul altele, de ceva vreme.

Dacă instanța a considerat că interesul suprem al micuțelor Raisa și Carolina e exprimat cel mai bine în acel mod în care s-a și exprimat, atunci nu-ți rămâne altceva decât s-o respecți și să-ți pregătești cu atenție pașii prin care o contești!”, a adăugat avocata Alinei Sorescu.

Citește și: Alina Sorescu și-a deschis sufletul! Artista dezvăluie motivele ce i-au distrus mariajul: „Credeam că venirea copiilor va închega mai mult familia”

Alina Sorescu este nemulțumită de această decizie pe care o consideră bulversantă pentru fetițe.

„Este bulversant pentru două fetițe de 7 și de 9 ani să stea o săptămână într-o parte, o săptămână în altă parte. Vom vedea, va mai dura până când procesul se va finaliza, încă mai sunt pași de parcurs până când decizia o să fie definitivă. Deocamdată a fost această primă decizie, urmează să vedem dacă o să rămână așa”, spunea aceasta în urmă cu mai bine de o lună.

Apropiații celor doi foști soți sunt de părere că ambii părinți au depus eforturi speciale în ultimele luni pentru ca fetele lor să poată trece cu mai multă ușurință peste divorț.