Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Alina, o tânără mamă salvată din apele râului Mureș după ce barca s-a scufundat, trăiește cea mai neagră perioadă din viața ei. Și-a pierdut familia pentru totdeauna, soțul și fiul ei au murit, însă inima ei continuă să bată.

02 mai 2023, 10:49
Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

O barcă gonflabilă, în care se aflau 12 persoane, s-a scufundat în râul Mureș. Un copil de trei ani și-a pierdut viața, iar alte patru persoane au fost date dispărute inițial. Un tânăr de 27 de ani și un tată și cei doi copii ai săi au fost găsiți morți ulterior.

Alina Luca se afla alături de soțul, fiul ei, dar și ce cumnatul său și cei doi copii ai lui. După ce s-a scufundat ambarcațiunea, Alina și băiețelul ei au fost scoși din apă, însă copilul a murit ulterior. Însă soțul, cumnatul și cei doi copii ai acestuia sunt de negăsit în continuare.

Citește și Bărbatul care conducea barca în timpul tragediei din râul Mureş, reținut pentru ucidere din culpă

Tânăra supraviețuitoare și-a strigat recent durerea pentru Glasul Aradului. Alina a spus că a încercat să-și salveze copilul, dar Mureșul a învins. Apoi l-a căutat pe Eduard, soțul ei, însă e de negăsit.

„De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi, cu ce ți-am greșit să îmi faci așa ceva…nu voi putea trăi niciodată fără ei doi….ai mai lăsat și un copil fără tată, de ce mă în halul ăsta la încercare… trebuia să fie cel mai frumos an și l-ai transformat într-un coșmar din care nu ne putem trezi… vă voi iubi mereu”, a scris tânăra mama pe pagina de Facebook.

Barca răsturnată duminică seara nu era înmatriculată și era condusă de un tânăr de 33 de ani fără permis și aflat sub influența băuturilor alcoolice. Ulterior a fost reținut și e cercetat pentru ucidere din culpă. Potrivit poliţiştilor, în momentul tragediei acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cum s-a petrecut tragedia din râul Mureș

Tragedia a avut loc în cursul zilei de duminică atunci când trei familii din comuna arădeană Semlac au încercat să treacă cu barca de pe un mal pe altul al râului Mureş, în dreptul judeţului Timiş, după ce au fost la un grătar.

Din păcate, barca supraîncărcată cu 12 oameni, respectiv 6 adulţi şi 6 copii, a cedat din cauza curenților puternici şi s-a răsturnat.

Citește și Tragedie în apele râului Mureș. O barcă gonflabilă, în care se aflau 12 persoane, s-a răsturnat. Un copil de trei ani a murit înecat, iar patru persoane, printre care doi minori, sunt dați dispăruți

Țipetele disperate ale victimelor au fost auzite de câțiva oameni care se aflau în acele momente în pădure și care fără să stea pe gânduri au sărit să îi ajute. Un bărbat a reuşit să aducă înapoi la mal două femei şi o fetiţă. Asta în timp ce pe malul din dreptul judeţului Timiş, au ajuns o mamă de 28 de ani şi copilul ei de 3 ani şi 8 luni.

„La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Periam au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Periam Port, din județul Timiș, s-ar fi răsturnat o barcă în care se aflau mai multe persoane. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pe malul râului Mureș, care aparține de județul Timiș, fiind scoase la mal o femeie de 28 de ani și un copil, de 3 ani. Din nefericire, a fost declarat decesul minorului. De asemenea, 3 adulți și 3 copii au fost scoși pe malul râului Mureș, care aparține de județul Arad. Alți 2 adulți și 2 copii sunt de negăsit. Misiune în dinamică, alături de celelalte structuri MAI”, au anunțat autoritățile.