Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș. Un tată și cei doi copii sunt în continuare sunt de negăsit

Autoritățile au reluat luni dimineață căutările persoanelor dispărute în urma tragediei care a avut loc în râul Mureș. Un tată și cei doi copii ai săi, dar și un tânăr în vârstă de 27 de ani sunt în continuare de negăsit.

01 mai 2023, 09:12
Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș. Un tată și cei doi copii sunt în continuare sunt de negăsit
Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș. Un tată și cei doi copii sunt în continuare sunt de negăsit

Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș. Autoritățile din Mureș încearcă din răsputeri să le găsească pe cele patru persoane dispărute, însă, pe măsură ce trece timpul șansele ca acestea să mai fie găsite în viață se reduc drastic.

Citește și Români găsiți morți la granița dintre SUA și Canada. Trupurile lor au fost recuperate de autorități dintr-un râu

Update. Bărbatul care conducea barca în timpul tragediei din râul Mureş, reținut pentru ucidere din culpă

Polițiștii l-au reținut luni dimineață pe bărbatul de 33 de ani care conducea barca în timpul tragediei ce a avut loc în râul Mureş.

Bărbatul care se afla în momentul cumplitului eveniment sub influența băuturilor alcoolice, nu deține niciun certificat care să îi permită să conducă o astfel de ambarcațiune.

Potrivit poliţiştilor, în momentul tragediei acesta avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acum, bărbatul este cercetat pentru ucidere din culpă.

Continuă căutările persoanelor dispărute în urma tragediei din apele râului Mureș

Tragedia a avut loc în cursul zilei de duminică atunci când trei familii din comuna arădeană Semlac au încercat să treacă cu barca de pe un mal pe altul al râului Mureş, în dreptul judeţului Timiş, după ce au fost la un grătar.

Din păcate, barca supraîncărcată cu 12 oameni, respectiv 6 adulţi şi 6 copii, a cedat din cauza curenților puternici şi s-a răsturnat.

Țipetele disperate ale victimelor au fost auzite de câțiva oameni care se aflau în acele momente în pădure și care fără să stea pe gânduri au sărit să îi ajute. Un bărbat a reuşit să aducă înapoi la mal două femei şi o fetiţă. Asta în timp ce pe malul din dreptul judeţului Timiş, au ajuns o mamă de 28 de ani şi copilul ei de 3 ani şi 8 luni.

Însă din păcate, în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, salvatorii nu au mai putut face nimic pentru copilașul care a fost declarat decedat.

„La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Periam au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona localității Periam Port, din județul Timiș, s-ar fi răsturnat o barcă în care se aflau mai multe persoane. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, pe malul râului Mureș, care aparține de județul Timiș, fiind scoase la mal o femeie de 28 de ani și un copil, de 3 ani. Din nefericire, a fost declarat decesul minorului. De asemenea, 3 adulți și 3 copii au fost scoși pe malul râului Mureș, care aparține de județul Arad. Alți 2 adulți și 2 copii sunt de negăsit. Misiune în dinamică, alături de celelalte structuri MAI”, au anunțat autoritățile.

În continuare, cei doi adulți și doi copii sunt de negăsit, însă autoritățile nu renunță și continuă căutările. La fața locului se află în aceste momente echipajele de scafandri care din cauza întunericului au fost nevoiți să se retragă la bază în timpul nopții.

Citește și Dispariție învăluită în mister. O femeie este de negăsit de mai bine de două săptămâni, după ce a ieșit să-și plimbe câinele