Allegra Stratton, fostul secretar de presă al lui Boris Johnson, a demisionat cu ochii în lacrimi, în urma unui scandal legat de o petrecere ţinută de membrii cabinetului premierului în pandemie

Fostul secretar de presă al lui Boris Johnson, Allegra Stratton, a declarat că regretă profund că a glumit cu ceilalți colaboratori ai cabinetului în timpul unei repetiții pentru un plan abandonat ulterior de a filma conferințele de presă de pe Downing Street.

09 dec. 2021, 09:08
Allegra Stratton, fostul secretar de presă al lui Boris Johnson, a demisionat cu ochii în lacrimi, în urma unui scandal legat de o petrecere ţinută de membrii cabinetului premierului în pandemie

Allegra Stratton a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al guvernului pentru summitul climatic Cop26, după ce a apărut o filmare în care fostul secretar de presă al cabinetului Johnson glumește despre o petrecere pe Downing Street în timpul aplicării regulilor de izolare din luna decembrie a anului trecut.

Oficiali de rang înalt din cancelaria lui Johnson glumeau pe o filmare apărută în spaţiul public despre petrecerea din Downing Street (reşedinţa oficială a prim-ministrului Regatului Unit – n. red.) cu câteva zile înainte de reuniunea festivă la care se pare că au participat.

Allegra Stratton, pe atunci secretară de presă a premierului, şi Ed Oldfield, consilier, precum şi alţi asistenţi ai lui Johnson au fost filmaţi glumind despre o petrecere „fictivă” în decembrie 2020.

Într-o declarație transmisă jurnaliștilor și citită echipelor de televiziune în fața locuinței sale, fosta secretară de presă a lui Boris Johnson a declarat că regretă profund că a glumit cu ceilalți colaboratori ai cabinetului în timpul unei repetiții pentru un plan abandonat ulterior de a filma conferințele de presă de pe Downing Street.

Citeşte şi: Varianta Omicron determină primele restricţii în Anglia. Guvernul impune revenirea la telemunca

„Poporul britanic a făcut sacrificii imense în lupta împotriva Covid 19. Mă tem acum că declarațiile mele din videoclipul difuzat la 20 decembrie ar fi putut deveni o distragere a atenției împotriva acestei lupte”, a declarat ea, potrivit AlephNews.

„Comentariile mele păreau să ia în derâdere regulile, reguli pe care oamenii făceau totul pentru a le respecta. Aceasta nu a fost niciodată intenția mea. Voi regreta acele remarci pentru tot restul vieții mele și îmi exprim scuzele mele profunde față de voi toți pentru ele.”

Susținând că este în continuare mândră de munca sa în cadrul Cop26, Stratton a spus: „Înțeleg furia și frustrarea pe care o simt oamenii. Tuturor celor care au pierdut persoane dragi, au îndurat o singurătate intolerabilă și s-au luptat cu afacerile lor – îmi pare rău și în această după-amiază i-am înaintat demisia mea prim-ministrului.”

Citeşte şi: În ziua instalării noului cancelar, Germania a înregistrat un record negru. Cei mai mulţi morţi de Covid din ultimele zece luni, peste 500