Varianta Omicron determină primele restricţii în Anglia. Guvernul impune revenirea la telemunca

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor pentru a opri răspândirea variantei Omicron a coronavirusului în Marea Britanie.

08 dec. 2021, 23:53
Varianta Omicron determină primele restricţii în Anglia. Guvernul impune revenirea la telemunca

Printre restricţiile anunţate de Boris Johnson se numără revenirea cu începere de luni la telemuncă şi introducerea paşaportului de vaccinare pentru unele adunări mari. „Devine din ce în ce mai clar că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât varianta anterioară Delta„, cu 568 de cazuri identificate până în prezent în Marea Britanie şi o cifră reală „cu siguranţă mult mai mare”, a declarat Boris Johnson într-o conferinţă de presă, citat de Sky News.

Precizând că numărul cazurilor din cauza Omicron părea să se dubleze la fiecare două sau trei zile în ţară, liderul conservator a subliniat că „această creştere exponenţială ar putea duce la o creştere bruscă a spitalizărilor şi deci, din păcate, la decese„.

Citeşte şi Atenţie, de marţi se schimbă condiţiile de intrare în Marea Britanie. Românii, chiar dacă sunt vaccinaţi, trebuie să prezinte un test PCR negativ, realizat cu cel mult 48 de ore înainte

De aceea, trecerea la Planul B de restricţii în Anglia este lucrul proporţional şi rezonabil de făcut, oferind timpul pentru a accelera campania de amplificare a vaccinului„, a adăugat el. Prin urmare, de luni, guvernul le cere angajaţilor să lucreze de acasă „dacă este posibil”.

Paşaportul de vaccinare, contestat de unii membri ai majorităţii conservatoare, este introdus pentru prima dată în Anglia, în discoteci şi în toate locurile de peste 10.000 de persoane.

Citeşte şi Marea Britanie a înregistrat o creştere cu 20% a numărului de cazuri de Covid în doar o săptămână, dar numărul deceselor este în scădere

Marea Britanie, una dintre cele mai îndoliate ţări din Europa, cu aproape 146.000 de morţi de la începutul pandemiei de COVID-19, reintrodusese deja măsuri de pentru a lupta împotriva Omicron, cum ar fi restricţiile de călătorie, spre supărarea sectorului respectiv, şi purtarea măştii în magazine şi în transport public.