”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei! 14 persoane au fost reținute

”Alocația” este cea mai nouă metodă prin care o firmă din Capitală a reușit să obțină prin contracte fictive, bani reali. Reprezentanții acestei firme au înregistrat 11 contracte de muncă fictive în baza cărora au solicitat și primit indemnizații de creștere a copiilor în valoare de 1.400.000 lei.

26 sept. 2023, 19:42
”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei! 14 persoane au fost reținute
”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei!

”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei! Problema este că atât angajații cât și copii lor care figurau în documentele respective erau imaginari.

Citește și O nouă metodă de înșelătorie face ravagii pe Instagram. Cum pot ajunge românii victimele hackerilor

”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei! 14 persoane au fost reținute

Totul a mers ca pe roate pentru reprezentanții acestei firme, asta până când poliția a intrat pe fir.

Reprezentanții IGPR au anunțat că marți dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic şi fals în declaraţii.

Oamenii legii spun că în perioada 2019 – 2021, administratorii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Bucureşti, ar fi facilitat înregistrarea a 11 contracte de muncă fictive în baza cărora, au solicitat acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Deși angajații și copii erau fictivi, prejudiciul este câte se poate de real și se ridică la aproximativ 1.400.000 de lei.

Mai mult, reprezentanții IGPR au subliniat că în acest dosar vor fi puse în aplicare 14 mandate de aducere.

”Toate acțiunile de marți din acest dosar beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, precum şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Călăraşi,  Constanţa şi Dâmboviţa”, au transmis reprezentanții IGPR, într-un comunicat de presă.

Noua înșelătorie care a păgubit mai mulți români cu 5 milioane de dolari

Procurorii DIICOT au descoperit o nouă escrocherie care a început să se propage la noi în țară. Mai mult de 200 de români au fost convinși să investească în criptomonede, însă totul era doar o escrocherie. Pagubele se ridică la 5 milioane de dolari.

Conform primelor informații, victimele ar fi fost convinse să investească sume semnificative de banii în monede virtuale, iar în schimbul acestei investiții le-ar fi fost promise dobânzi uriașe. Totul era, în realitate, o schemă piramidală, care avea ca scop aducerea de noi clienți.

Pentru a da impresia că tot ce se întâmplă este real, infractorii au acționat cât se poate de profesional. Așadar, au înființat un call-center și un site pe internet, unde cei care acceptau să investească puteau să vadă statusul randamentelor financiare, dar și o serie de grafice neadevărate. Totuși, în perioada respectivă, monedele virtuale se aflau într-o perioadă de declin, ceea ce a creat destul de multe suspiciuni în rândul celor care investiseră.Valoarea prejudiciului produs celor care au investit bani este de peste 4,71 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii  au efectuat peste 11 percheziții, în București și alte 3 județe, iar 14 persoane au fost duse la audieri.

„Valoarea prejudiciului produs clienților este de peste 4,71 de milioane de dolari. Audierea persoanelor bănuite, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere, se va desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești”, potrivit procurorilor DIICOT.

Citește și O altă înșelătorie și-a făcut loc pe plajele de la Marea Neagră. Care este țeapa de care trebuie să te ferești