Alocaţii 2021. Ludovic Orban aruncă bomba: „Dublăm alocaţiile!” Data la care va intra în vigoare modificarea!

Ludovic Orban a venit cu anunţul mult aşteptat de părinţi. Preşedintele PNL a declarat că alocaţiile vor fi dublate.

07 iun. 2021, 21:18
Alocaţii 2021. Ludovic Orban aruncă bomba: „Dublăm alocaţiile!” Data la care va intra în vigoare modificarea!

Alocaţii 2021. Modificarea ar intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022. Orban a adăugat că amendamentul a fost adoptat la Senat, iar acum aşteaptă unda verde şi de la Camera Deputaţilor.

Alocaţii 2021. Ludovic Orban aruncă bomba: „Dublăm alocaţiile!”

„Coaliţia îşi menţine angajamentul de a dubla alocaţiile conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum e amendamentul la legea de adoptarea a OUG care a trecut de Senat şi de în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Va fi de la 1 ianuarie. A fost un amendament adoptat la Senat şi va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor. În cazul în care va fi atacată la CCR, Guvernul trebuie să fie pregătit să emită OUG. Când se alcătuieşte bugetul de stat, se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare la acel moment. Menţinem acea majorare care este stabilită prin legea care a fost adoptată în Parlament. Va creşte de la 1 ianuarie 2022 prima tranşă, urmând să se decidă în funcţiile de resursele bugetare care va fi ultima tranşă.”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban îi pune la punct pe parlamentarii PSD şi anunţă că doar coaliţia decide când vor creşte alocaţiile: „Marţi vom da votul final. PSD trebuie să înţeleagă că este în opoziţie”
PSD aduce acuzaţii la adresa Executivului după ce s-a decis să se anuleze majorarea alocaţiilor prevăzută în acest an.

„2,1 miliarde lei este suma furată de Coaliţia PNL-USR-UDMR din buzunarele copiilor, prin anularea creşterii alocaţiilor. PSD condamnă ferm decizia premierului Cîţu care a anunţat că guvernul nu va acorda cea de a doua tranşă de majoare a alocaţiilor copiilor, prevăzută pentru 1 iulie. Înainte de alegerile din 2020, Cîţu şi Orban i-au minţit în faţă pe părinţi şi pe copii, cărora le promiteau că vor eşalona dublarea alocaţiilor adoptată de PSD în cinci tranşe semestriale egale. După ce au primit votul multor cetăţeni care au crezut în această promisiune, Guvernul Cîţu şi majoritatea PNL-USR-UDMR au anulat tranşele cuvenite copiilor. Este practic un furt din buzunarele copiilor”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.î

Citeşte şi: Alocaţii 2021. Mihai Tudose aruncă bomba: Turcan ne-a spus că alocaţiile pot fi mărite dar nu au fost cuprinşi banii în buget!