Alocații 2024. Mai mulți bani pentru copiii României. Ce sumă vor primi începând cu data de 1 ianuarie a anului viitor

Alocații 2024. Vești bune pentru părinți și copii, care începând cu data de 1 ianuarie e vor bucura de sume mai mari.

06 nov. 2023, 20:44
Alocații 2024. Mai mulți bani pentru copiii României. Ce sumă vor primi începând cu data de 1 ianuarie a anului viitor
Alocații 2024. Mai mulți bani pentru copiii României. Ce sumă vor primi începând cu data de 1 ianuarie a anului viitor

Alocații 2024.  În 2024, copiii din România vor primi vești foarte bune, deoarece, începând cu 1 ianuarie 2024, alocațiile lor vor fi majorate. Conform informațiilor disponibile, această creștere se referă la două categorii distincte, după cum urmează:

  •  copiii care au vârsta de până în doi ani vor primi o majorare de 87 de lei;
  • cei cu vârsta de până la 18 ani vor primi o majorare de 35 de lei.

Citește și: Marcel Ciolacu, anunţ pentru români după negocierile cu băncile. „Comisioanele bancare nu vor creşte în România!”

De reținut faptul că, în momentul de față, alocația este de 631 de lei pentru copilul care are vârsta de până la doi ani sau pentru cei cu handicap. Pe de altă parte, copiii cu vârsta de până la 18 ani primesc 256 de lei. Această majorare vine pe fondul indexării cu rata inflației (variație între 5% și 10%).

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021, articolul 3, alin. 2.

Alocații 2024

Având în vedere majorarea care va avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2024, vă arătăm și noile sume care vor fi încasate.

Așadar, sumele vor fi următoarele:

  • Copiii care au vârsta de până în doi ani vor primi o alocație de 718 lei, după majorare. Banii respectivi sunt primiți și de copiii care au handicap (până la 18 ani);
  •  Copiii cu vârsta de până la 18 ani (adică între 2 – 18 ani) vor primi o alocație în valoare de 291 de lei. Aceștia trebuie să urmeze o formă de învățământ – liceal, profesional.

De altfel, alocația a mai fost majorată și în anul precedent. Însă, este vorba despre cea de plasament. Un copil aflat în plasament la o familie, persoană sau asistent maternal primește 950 de lei.

Citește și: Statistica sărăciei! Românii își împart salariul cu statul. La noi în țară sunt cele mai mari impozite din 16 țări europene studiate