Alocaţii februarie 2024. S-au mărit sumele pentru copii, de ce acte ai nevoie pentru a încasa banii pe 8 februarie. Calendar platpă alocaţii 2024

Alocațiile din februarie 2024 vor fi mai mari pentru copii, după ce sumele au fost indexate cu rata inflaţiei. Astfel, copiii vor primi alocaţiile din februarie 2024 mărite, având în vedere că sumele se indexează cu rata inflației pe anul fiscal anterior, care a fost de 13,8%.

04 feb. 2024, 09:10
Alocaţii februarie 2024. S-au mărit sumele pentru copii, de ce acte ai nevoie pentru a încasa banii pe 8 februarie. Calendar platpă alocaţii 2024

Alocaţii februarie 2024.Copiii vor primi, în funcţie de vârstă, bani în plus de la stat.

Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, iar primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie 2024. În România, circa 3,6 milioane de copii și tineri beneficiază de alocaţie de stat în 2024.

Alocaţii 2024. Cine beneficiază de bani de la stat şi după 18 ani. Lista actelor necesare
 

„3,6 milioane de copii și tineri care urmează cursuri liceale și profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocațiilor de stat.

Plățile se fac din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, declara, recent, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Alocaţii februarie 2024. Acte necesare

 

– Cerere tip (tipizat 1) completată şi semnată de către reprezentantul legal al copilului sau, de către copil, după împlinirea de către acesta a vârstei de 14 ani, cu încuviinţarea reprezentantului său legal (original);

– Actele de identitate ale reprezentanţilor legali ai copilului (copie);

– Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, copie (faţă verso);

– Certificatul de încadrare a copilului într-un grad de handicap, dacă este cazul (copie);

– Livretul de familie (copie) în cazul în care nu există livret de familie se completează o declaraţie;

– Actul de identitate al reprezentantului legal al părintelui minor, în cazul în care acesta din urmă nu are capacitate deplină de exerciţiu (copie);

Când vor intra în conturi primele alocații mărite din 2024. 3,6 milioane de copii vor primi bani mai mulți

Alte acte doveditoare privind componenţa familiei (copie):

– Hotarâre judecătorească de încredinţare a copilului în caz de divorţ

– Hotărâre judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei

– Hotărâre judecătorească de încuviinţare a adopţiei

– Hotărâre judecătorească sau, după caz, hotărârea comisiei pentru protecţia copilului pentru măsura de protecţie specială a plasamentului

– Dispoziţia directorului general al D.G.A.S.P.C. sau, după caz, hotărâre judecatorească, pentru măsura de protecţie specială a plasamentului în regim de urgenţă

– Dispoziţia autorităţii tutelare de instituire a curatelei

– Actul de deces al unuia dintre părinţi

– Alte documente, la solicitarea direcţiei teritoriale

– Pentru plata în cont bancar dovadă eliberată de bancă care să conţină obligatoriu: numele şi prenumele titularului de cont (contul trebuie să fie pe numele persoanei îndreptăţite, care este titularul de dosar), CNP titular, codul Iban. Contul în lei poate fi deschis la una din băncile din anexă (anexă bănci agreate).

– Declaraţia beneficiarului cu privire la acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal (tipizat 2).

Alocațiile din februarie 2024 pentru copii vor crește astfel:
– de la 631 de lei la 719 lei pe lună pentru copiii de până la doi ani

– de la 631 de lei la 719 lei pe lună pentru copiii de până la 18 ani care suferă de handicap

– de la 256 de lei la 292 de lei pe lună pentru copiii din intervalul de vârstă 2-18 ani și pentru cei care urmează cursuri liceale sau profesionale.

„Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, se arată în OUG 126/2021.

Modalităţi de plată a alocaţiilor pentru copii

Alocatia pentru copii poate fi plătită în două moduri principale în România: prin poştă sau prin transfer bancar pe cardul bancar al beneficiarului. Fiecare dintre aceste modalităţi are propriile sale avantaje şi consideraţii importante.

Plata prin poştă a alocatiilor pentru copii

Una dintre modalităţile tradiţionale de plată a alocaţiilor pentru copii în România este prin intermediul poştei. În acest caz, alocaţia este plătită sub forma unui mandat poştal, pe care beneficiarul îl poate ridica de la oficiul poştal corespunzător. Plata prin poştă este o opţiune viabilă pentru părinţii care nu deţin un cont bancar sau care preferă să primească alocaţia sub formă de numerar.

Cu toate acestea, există unele aspecte de luat în considerare atunci când alegeţi plata prin poştă. În primul rând, beneficiarul trebuie să se asigure că informaţiile sale de contact, cum ar fi adresa poştală, sunt corecte şi actualizate. De asemenea, este important să se ţină cont de faptul că ridicarea mandatului poştal necesită o vizită la oficiul poştal, ceea ce poate implica un anumit efort şi timp.

Plata pe card bancar sau cont bancar a alocatiei de stat pentru copii

O altă opţiune din ce în ce mai populară pentru plata alocaţiilor pentru copii este transferul bancar direct pe cardul bancar al beneficiarului. Această modalitate de plată oferă mai multă comoditate şi eficienţă, deoarece sumele sunt transferate automat în contul bancar al părintelui sau tutorului legal.

Pentru a beneficia de această opţiune, beneficiarul trebuie să aibă un cont bancar activ şi să furnizeze autorităţilor informaţiile corecte despre contul său. Acest lucru asigură că sumele alocate ajung la destinaţie fără întârzieri sau erori. Plata pe card bancar este preferată de mulţi părinţi pentru că elimină necesitatea de a se deplasa la poştă şi de a aştepta să ridice mandatul poştal.

Data exactă de plată a alocaţiilor pentru copii

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care părinţii le au cu privire la alocaţiile pentru copii este „Pe ce dată se plătesc alocaţiile de stat pentru copii?„. Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulţi factori, inclusiv regulamentele locale şi programul de plată stabilit de autorităţile competente.

Alocatii pentru copii in 2024

Pentru anul 2024, termenele de plată ale alocaţiilor pentru copii în România pot fi consultate pe site-ul oficial al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS). Este important să urmăriţi aceste date pentru a şti când veţi primi alocaţiile pentru copii în fiecare lună a anului.

Datele exacte de plată pot varia în funcţie de regulamentele locale şi de programul de plată al autorităţilor competente. Cu toate acestea, în general, alocaţiile pentru copii sunt plătite lunar, în prima zi lucrătoare a fiecărei luni.

Este important să menţionăm că există anumite excepţii atunci când prima zi a lunii cade într-un weekend sau într-o zi de sărbătoare legală. În aceste cazuri, plata alocaţiilor este programată pentru următoarea zi lucrătoare pentru a asigura că familiile primesc sprijinul financiar la timp.

Pe ce data intra alocatia pe card in 2024?

 • Alocatie Ianuarie 2024. Alocatia se vireaza in data de 9 ianuarie (luni).
 • Alocatie Februarie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 februarie (miercuri).
 • Alocatie Martie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 martie (miercuri).
 • Alocatie Aprilie 2024. Alocatia se vireaza in data de 10 aprilie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 aprilie (sâmbătă).
 • Alocatie Mai 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 mai (luni).
 • Alocatie Iunie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 iunie (joi).
 • Alocatie Iulie 2024. Alocatia se vireaza in data de 10 iulie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 iulie (sâmbătă).
 • Alocatie August 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 august (marți).
 • Alocatie Septembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 septembrie (vineri).
 • Alocatie Octombrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 9 octombrie (luni), prima zi lucrătoare fiind pe 8 octombrie (duminică).
 • Alocatie Noiembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 noiembrie (miercuri).
 • Alocatie Decembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 decembrie (vineri).

Alocatii pentru copii in 2024

Pentru anul 2024, se pot aştepta aceleaşi reguli şi termene de plată ca în anii anteriori. În general, alocaţiile pentru copii sunt plătite lunar, în prima zi lucrătoare a fiecărei luni. Cu toate acestea, este important să verificaţi termenele exacte de plată pe site-ul ANPIS sau prin contactarea serviciului de relaţii cu clienţii al autorităţii pentru a vă asigura că sunteţi la curent cu programul de plată actualizat.

Pe ce data intra alocatia pe card in 2024?

 • Data Alocatie Februarie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 februarie (miercuri).
 • Data Alocatie Martie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 martie (vineri).
 • Data Alocatie Aprilie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 aprilie (duminică), prima zi lucrătoare fiind pe 10 aprilie (marți).
 • Data Alocatie Mai 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 mai (miercuri).
 • Data Alocatie Iunie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 iunie (sâmbătă), prima zi lucrătoare fiind pe 10 iunie (luni).
 • Data Alocatie Iulie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 iulie (luni).
 • Data Alocatie August 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 august (joi).
 • Data Alocatie Septembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 septembrie (duminică), prima zi lucrătoare fiind pe 10 septembrie (marți).
 • Data Alocatie Octombrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 octombrie (marți).
 • Data Alocatie Noiembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 noiembrie (vineri).
 • Data Alocatie Decembrie 2024. Alocatia se vireaza in data de 8 decembrie (duminică), prima zi lucrătoare fiind pe 10 decembrie (marți).

La ce oră intră alocatia pe card?

Mulți părinți și tutori legali se întreabă la ce oră vor intra alocatiile pe card. Este important să înțelegem că ora exactă la care alocatiile sunt disponibile pe card poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de băncile implicate în procesul de transfer. În acest articol, vom explora cum funcționează procesul de procesare a alocatiilor și cum puteți să vă gestionați așteptările cu privire la ora la care acestea vor fi disponibile în cont.

Procesul de procesare a alocatiilor de stat pentru copii

Procesul de procesare a alocatiilor pentru copii implică mai mulți pași, iar fiecare dintre aceștia poate influența momentul în care banii vor fi disponibili pe cardul beneficiarului. Iată câțiva factori cheie care influențează ora la care alocatiile pot intra pe card:

1. Data de plată stabilită

În general, alocatiile pentru copii sunt programate să fie plătite într-o anumită zi a lunii, cum ar fi prima zi lucrătoare a lunii respective. Data de plată poate varia în funcție de regulamentele locale și de programul stabilit de autoritățile competente. Această dată este importantă pentru stabilirea momentului când fondurile sunt transferate de la autorități către bănci pentru procesare.

2. Timpul de procesare al băncii

După ce autoritățile au emis alocatiile pentru copii, acestea trebuie procesate de către bănci. Timpul necesar pentru procesarea transferului poate varia de la o bancă la alta și poate depinde de volumul tranzacțiilor pe care banca trebuie să le proceseze în acea zi.

3. Disponibilitatea fondurilor

După ce banca a procesat transferul, fondurile devin disponibile pe cardul beneficiarului. Acest moment poate varia în funcție de politica băncii și de orarul său de procesare a tranzacțiilor.

Variabilitatea orelor de intrare a alocatiilor pe card

Din cauza acestor factori variabili, nu există o oră exactă la care alocatiile vor intra pe card pentru toți beneficiarii. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă gestiona așteptările:

 • Verificați cu banca dumneavoastră: Contactați banca la care aveți contul pentru a afla politica sa specifică cu privire la procesarea transferurilor și ora la care acestea devin disponibile pe card.
 • Urmăriți data de plată: Fiți la curent cu data oficială de plată a alocatiilor pentru copii, deoarece aceasta reprezintă momentul când banii sunt emiși de autorități.
 • Controlează-ți contul: Verificați periodic contul bancar pentru a vedea când fondurile devin disponibile. În general, aceasta se întâmplă în prima parte a zilei lucrătoare în care alocatia ar trebui să fie plătită.

Ora exactă la care alocatia pentru copii va intra pe card poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de politica băncii și de data de plată stabilită de autorități. Este important să fiți la curent cu acești factori și să contactați banca dumneavoastră sau să verificați contul bancar pentru a afla când veți avea acces la fondurile alocate.

Cu aceste informații, veți putea să vă planificați mai bine gestionarea bugetului familial și să beneficiați de aceste sprijin financiar în timp util.

Pot recupera o alocatie neridicata la timp? 

Da, în general, poți recupera o alocatie neridicata la timp. Procesul exact de recuperare poate varia în funcție de țară și de regulamentele locale. Pentru a recupera o alocatie neridicata, iată pașii pe care îi poți urma:

 1. Contactează instituția responsabilă. Începe prin a lua legătura cu instituția sau agenția guvernamentală care gestionează programul de alocatii pentru copii în țara ta. Poți găsi informații de contact pe site-ul lor web sau prin intermediul serviciului lor de relații cu clienții.
 2. Furnizează informații necesare. De obicei, vei trebui să furnizezi informații despre tine, copilul tău și alocatia neridicata. Asigură-te că ai documentele necesare la îndemână pentru a demonstra îndreptățirea la alocatie.
 3. Află procedura. Întreabă despre procedura specifică pentru recuperarea alocatiei neridicate. Poate fi necesar să completezi un formular de cerere sau să furnizezi dovezi suplimentare.
 4. Respectă termenele. Asigură-te că depui cererea sau acționezi conform instrucțiunilor date de instituția responsabilă în termenul stabilit. Întârzierea ar putea duce la întârzieri suplimentare în obținerea alocatiei.
 5. Verifică statusul. Urmează statusul cererii tale și, dacă este necesar, solicită actualizări periodice pentru a vă asigura că procesul de recuperare este în desfășurare.

Este important să reții că procedura exactă poate varia în funcție de jurisdicție, așa că este întotdeauna recomandabil să contactezi instituția responsabilă pentru a obține informații precise și actualizate cu privire la recuperarea alocatiei neridicate în țara ta.

Alocatia de stat pentru copii a intarziat?

Întârzierea alocatiei de stat pentru copii poate să se întâmple din diverse motive, iar aceste motive pot varia de la țară la țară sau chiar în interiorul aceleiași țări. Câteva motive comune pentru întârzierea alocatiei de stat pentru copii includ:

 1. Procesarea administrativă. În unele cazuri, întârzierea se datorează procesului administrativ mai îndelungat necesar pentru aprobarea și eliberarea alocatiilor.
 2. Probleme tehnice. Probleme tehnice sau erori în sistemele informatice ale autorităților guvernamentale pot duce la întârzieri în procesarea și eliberarea plăților.
 3. Documente lipsă sau incorecte. Dacă documentele necesare sau informațiile personale ale părinților sau ale copilului lipsesc sau sunt incomplete, acest lucru poate duce la întârzieri.
 4. Volum mare de cereri. În anumite perioade ale anului, sau în contextul unor schimbări legislative, instituțiile guvernamentale pot fi copleșite de un volum mare de cereri pentru alocatii, ceea ce poate duce la întârzieri.
 5. Schimbări în regulamente sau legislație. Modificările aduse regulamentelor sau legislației privind alocatiile pot necesita timp pentru a fi implementate, ceea ce poate duce la întârzieri temporare.

Dacă alocatia de stat pentru copii a întârziat, este recomandabil să contactezi instituția sau agenția responsabilă pentru a afla motivele exacte ale întârzierii și pentru a obține informații despre stadiul procesului de eliberare a alocatiei.

 

Concluzie despre alocatii de stat pentru copii in 2024 si 2024

Alocaţiile pentru copii reprezintă un sprijin financiar important pentru familiile din România, iar cunoaşterea datelor de plată este esenţială pentru gestionarea corespunzătoare a bugetului familial. Indiferent dacă alegeţi plata prin poştă sau pe card bancar, asiguraţi-vă că furnizaţi informaţiile corecte şi actualizate pentru a primi alocaţiile în timp util.

Pentru a fi la curent cu termenele de plată ale alocaţiilor pentru copii în fiecare lună a anului 2024 şi 2024, verificaţi site-ul web al ANPIS sau contactaţi serviciul de relaţii cu clienţii al autorităţii pentru informaţii actualizate. Astfel, veţi putea planifica mai eficient cheltuielile familiei şi veţi beneficia de acest sprijin esenţial în creşterea şi îngrijirea copiilor dumneavoastră. Va multumim pentru atentia acordata articolului Pe ce dată se plătesc alocaţiile copii prin poştă sau card?