Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat de când se va aplica

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat miercuri seară că alocaţiile copiilor cresc cu 20 la sută de la 1 februarie. A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

27 ian. 2021, 22:22
Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat de când se va aplica
Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat de când se va aplica

Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat că alocaţiile vor fi majorate de la 1 februarie. Referitor la cea de-a doua creştere, ministrul Muncii a spus că se va discuta despre asta atunci când bugetul va fi aprobat.

Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan, veşti bune pentru părinţi

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Muncii la TVR.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Citeşte şi Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensii: Pregătim o nouă lege. Cea care a fost vânturată în faţa pensionarilor într-un mod cinic, prorogată

Senatul a anulat legea care dubla alocaţiile copiilor. Florin Cîţu: „Nu este decizia Guvernului”

Premierul Florin Cîțu declara la sfârşitul anului trecut,  legat de faptul că actuala coaliție de guvernare vrea anularea dublării alocațiilor, că `sustenabil’ este doar o crestere de 20% pentru anul viitor, și nu 40% asa cum promisese fostul guvern Ludovic Orban.

Senatul  a votat, la finalul anului 2020, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu o face praf pe Raluca Turcan. Acuzaţii grave

Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’. României

Decizia luată de Senatul României reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senatul României, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021.

Astfel, 60% din majorarea votată de Parlament nu se va mai acorda. Inițial, Parlamentul a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii.

Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat. Noua coaliție de guvernare a decis acum să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile.

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022,  nu vor mai avea loc.