Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensii: Pregătim o nouă lege. Cea care a fost vânturată în faţa pensionarilor într-un mod cinic, prorogată

Raluca Turcan a anunţat că se pregăteşte o nouă lege a pensiilor. Ministrul Muncii a precizat că "legea care a fost vânturata în faţa pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogată".

27 ian. 2021, 21:26
Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensii: Pregătim o nouă lege. Cea care a fost vânturată în faţa pensionarilor într-un mod cinic, prorogată
Raluca Turcan, anunţ de ultimă oră despre pensii: Pregătim o nouă lege a pensiilor. Cea care a fost vânturată într-un mod cinic, prorogată

Raluca Turcan a anunţat că se pregăteşte o noua lege a pensiilor pe baza de contributivitate.

Raluca Turcan: Legea care a fost vânturata pe sub nasul pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogata

„Anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii in vigoare. Legea care a fost vânturata în faţa pensionarilor într-un mod cinic va fi prorogata, astfel încât să pregatim o noua lege a pensiilor pe baza de contributivitate.

Mâine voi da un ordin de ministru prin care sa fie revizuite toate dosarele de pensii, aproxmativ cinci milioane. Nu vor scadea pensii, unele vor ramane pe loc, altele vor creste.

E nevoie de 500-1000 de oameni pentru revizuirea dosarelor”, a spus ministrul Muncii la TVR1.

Citeşte şi Raluca Turcan spulberă aşteptările pensionarilor. „Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie”

Pensionarii au ieşit din nou în stradă şi cer majorarea cu 40% a pensiilor. Florin Cîţu: Punctul de pensie va fi mai mare decât în 2020

Sute de pensionari au ieşit din nou în stradă, miercuri. Ei au protestat în faţa prefecturilor din marile oraşe, nemultumiţi de faptul că Guvernul Cîţu nu va majora pensiile cu 40%, aşa cum a decis Parlamentul la propunerea PSD.

„Nemulţumirile noastre se referă la viaţa noastră ca şi foşti lucrători care am lucrat 40 – 45 de ani şi am primit nişte pensii mici, în neconcordanţă cu viata pe care o ducem. Ni s-au promis majorarea pensiilor şi nu s-a respectat”, spune un pensionar citat de România TV.

Citeşte şi De ce nu pot crește pensiile cu 40%. Explicaţia judecătorilor CCR

„Toate s-au scumpit – medicamentele, lumina, alimentele. Toate sunt din ce în ce mai scumpe. Cu ce să trăim. Guvernanţii să respecte acea lege”, spune un al pensionar prezent la protest.

„Să plece de la guvernare dacă nu sunt în stare să respecte munca noastra, de 40 de ani. Noi am contruit această țară. nu am vândut-o. Ei ne-au vândut. Noi am stat în noxe, gaze, ei își spun sporuri de toxicitate pentru că stau în calculatoare”, spune un alt pensionar revoltat.

Întrebat ce răspuns are pentru pensionarii care au ieşit în stradă, premierul Florin Cîţu a declarat că anul acesta punctul de pensie este mai mare ca în 2020, iar cheltuielile cu pensiile în 2021 cresc cu 8 miliarde lei.

„Cheltuielile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde lei. Până să începem orice altceva anul acesta, plus cheltuielile cu alocaţiile de aproape 3 miliarde lei, deci suplimentăm bugetul anul acesta cu 11 miliarde lei. Pensiile de anul acesta vor fi mai mari ca anul trecut”, a spus premierul, întrebat despre majorarea pensiilor.