Alocaţiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Anunţul Ministrului Muncii, în Ajunul Anului Nou

Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% din 1 ianuarie. Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani va creşte la 214 lei pe lună, a anunţat Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

31 dec. 2020, 12:40
Alocaţiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Anunţul Ministrului Muncii, în Ajunul Anului Nou

Alocaţiile pentru copii cresc în 2021. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a făcut acest anunţ în Ajunul Anului Nou.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a declarat Raluca Turcan.

Alocaţiile pentru copii cresc în 2021. Sunt majorate şi alocaţiile pentru copiii de până în doi ani

Ministrul Muncii a precizat că alocaţia pentru copiii cu vârste de până în doi ani, ca şi alocaţia pentru copiii cu handicap cu vârsta de maxim 18 ani, va creşte la suma de 427 de lei pe lună.

„Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Citeşte şi: MAJORĂRI 2021: Salariul minim se decide săptămâna viitoare, alocaţiile-creştere de 20%, pensii-nu s-a decis nimic

Premierul Florin Cîţu a anunţat, după şedinţa de Guvern de miercuri, că vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile, însă „în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii”. Majorarea salariului minim se va face săptămâna viitoare.

Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu salariul minim şi cu alocaţiile, Florin Cîţu a răspuns că salariul minim a fost miercuri în primă lectură şi există intenţia de a-l creşte din 1 ianuarie: „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”.

În ce priveşte alocaţiile şi promisiunea de majorare a acestora cu 40%, ajungându-se apoi la 20%, Cîţu a afirmat că pe actuala construcţie bugetară creşterea cu 20% a alocaţiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu atacă Guvernul Cîțu: ”Până și copii primesc țeapă cu dedicație de la PNL”