MAJORĂRI 2021: Salariul minim se decide săptămâna viitoare, alocaţiile-creştere de 20%, pensii-nu s-a decis nimic

Premierul Florin Cîţu a anunţat, după şedinţa de Guvern de miercuri, că vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile, însă „în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii”. Majorarea salariului minim se va face săptămâna viitoare.

30 dec. 2020, 19:39
MAJORĂRI 2021: Salariul minim se decide săptămâna viitoare, alocaţiile-creştere de 20%, pensii-nu s-a decis nimic

MAJORĂRI 2021:

Întrebat ce se va întâmpla de la 1 ianuarie cu salariul minim şi cu alocaţiile, Florin Cîţu a răspuns că salariul minim a fost miercuri în primă lectură şi există intenţia de a-l creşte din 1 ianuarie: „Nu a fost adoptat azi, dar am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”.

În ce priveşte alocaţiile şi promisiunea de majorare a acestora cu 40%, ajungându-se apoi la 20%, Cîţu a afirmat că pe actuala construcţie bugetară creşterea cu 20% a alocaţiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

MAJORĂRI 2021. Cîţu, despe pensii: „Nu pot să fac speculaţii acum”

Ziariştii au insistat şi cu întrebările legate de creşterea pensiilor. „Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creşteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculaţii acum”, a spus premierul, iar când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca procentul de 8% să fie modificat la capitolul creşteri de pensii, a spus: „Nu pot să vă dau răspunsul în acest moment. Bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare”.

„Vor fi creşte şi la pensii şi la alocaţii dar în cea mai bună formulă pentru toată economia, nu doar pentru anumite categorii”, a adăugat Cîţu.

Premierul Florin Cîțu anunţă îngheţarea salariilor şi alte plafonări de venituri

Întrebat dacă se gândeşte la asumarea răspunderii pentru ca bugetul să fie adoptat mai repede, premierul a exclus această variantă, afirmând că merge pe dezbaterea în Parlament şi mizează pe „responsabilitatea parlamentarilor”.

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 20%, astfel:

  • pentru copii cu vârsta între 0-2 ani: vor creşte cu 73,8 lei. Alocaţiile vor ajunge la 443,8 lei
    pentru copii cu vârsta între 2-18 ani: vor creşte cu 37 lei. Alocaţiile vor ajunge la 222 lei

MAJORĂRI 2021: Salariul minim se decide în următoarea şedinţă

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că actul normativ privind creşterea salariului minim nu a fost adoptat în şedinţa de Guvern, acest lucru urmând să se întâmple săptămâna viitoare.

„Salariul minim a fost astăzi în primă lectură. Ştiţi foarte bine, este o decizie de a creşte la 2.300 de lei şi aceasta va fi valoarea salariului minim de la 1 ianuarie. Nu a fost adoptată astăzi, am fost asiguraţi că este ok să fie adoptat şi săptămâna viitoare”, a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că decizia ca salariul minim să crească la 2.300 de lei a fost deja luată de Guvern.