ALOCAŢIILE se majorează doar de anul viitor. Guvernul a aprobat cuantumul creşterilor

Guvernul a decis în ședința de astăzi că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie.

24 iun. 2021, 14:21
ALOCAŢIILE se majorează doar de anul viitor. Guvernul a aprobat cuantumul creşterilor

Alocațiile se majorează cu 20% de la începutul anului viitor. Copiii care au vârste mai mici de 2 ani sau au un handicap vor primi o alocație pe lună care ajunge la 486 de lei, iar copiii care au vârste mai mari de 2 ani vor primi lunar 243 de lei, aceasta va fi valoarea alocației după majorarea de anul viitor.

Guvernul a decis că nu va majora alocațiile de la 1 iulie, așa cum a promis. Această ordonanță amână practic majorarea alocațiilor. Cei din Guvern au susținut că nu sunt bani la bugetul de stat pentru ca mărirea să fie făcută acum.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, după ședința de Guvern, că alocațiile vor crește la începutul anului 2022.

„O să vedem care o să fie evoluția. Alocațiile vor crește la începutul anului 2022. În același timp, în coaliție, sunt mai multe propuneri de modificare a modului în care cresc aceste alocații. Una dintre ele vine de la colegii de la UDMR, care doresc să facă o legătură directă între scutirea impozitului pe venit și creșterea alocațiilor. (…) Lucrurile se vor clarifica. Momentan știm foarte clar care va fi cuantumul alocațiile la începutul anului 2022”, a spus premierul.

PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”

  • 1. De la ianuarie 2022, alocația se va majora și va fi în cuantum de: 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani și pentru copiii de până la 3 ani care au grad de handicap
    243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani
    486 de lei pentru copiii cu handicap care au vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani

2. Începând cu 1 ianuarie 2023, alocația pentru copii se va indexa anual cu rata medie a inflației

3. Alocatia de stat se cumuleaza cu indemnizatia lunara, stimulentul lunar sau stimulentul de insertie

Ordonanța emisă de Guvernul Cîțu și adoptată cu puțin timp în urmă a fost aspru criticată de Consiliul Economic și Social, actul fiind avizat negativ. Cei de la Consiliul Economic și Social au spus că măsura este injustă având în vedere că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și de asemenea au atras atenția Guvernului că România are cele mai mici alocații din Uniunea Europeană. Majorarea promisă a alocațiilor, care ar fi trebuit să aibă loc luna viitoare, ar fi ajutat familiile să își crească copii, acesta este mesajul transmis de cei de la Consiliul Economic și Social în avizul pe care l-au votat.

Alocaţii 2021. Noua formulă prin care copiii ar primi alocaţia în funcţie de venitul familiei! Florin Cîţu a făcut anunţul