PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”

Partidul Social Democrat susţine că Guvernul Cîţu va emite o ordonanţă de urgenţă prin care "taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor"

18 iun. 2021, 11:45
PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”
Sursa foto: Inquam Photos

PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. Social-democraţii avertizează că, în aceste condiţii, „creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor”

„Ordonanța de Urgență a Guvernului Cîțu e și mai ticăloasă decât am crezut!
Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor, fiecare de câte 20% și aruncă doar câțiva lei copiilor.

Astfel, creșterile din iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creștere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani și cei cu dizabilități. Iar începând cu 1 ianuarie 2023 alocațiile se vor indexa doar cu inflația.

Toate acestea în condițiile în care alocațiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”, este mesajul publicat de PSD, pe pagina de Facebook.

PSD desfiinţează Guvernul. „A eliminat cu totul din proiectul de ordonanță ținta de creștere a alocațiilor”

„PSD consideră că proiectul de ordonanță pregătit de Guvern în domeniul alocațiilor reprezintă cea mai ticăloasă trădare a electoratului de către actuala Coaliție, întrucât prevede abandonarea definitivă a calendarului promis de Orban și Cîțu înainte de alegeri, cu privire la eșalonarea dublării alocațiilor.

Astfel, Guvernul a eliminat cu totul din proiectul de ordonanță ținta de creștere a alocațiilor până la valoarea de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv la 600 de lei pentru cei cu handicap sau mai mici de 2 ani. Această prevedere care apărea în OUG 123/2020, semnată anul trecut de Cîțu și Orban, dar și în amendamentul adoptat recent în Comisia de muncă a Camerei Deputaților nu mai apare în ordonanța pregătită de Guvernul Cîțu.

De asemenea, este eliminată indexarea alocațiilor de la 1 ianuarie 2022, promisă pe toate vocile de liderii Coaliției de guvernare”, se arată într-un comunicat al PSD.

„Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani”

„În concluzie, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, promise de Cîțu și Orban înainte de alegerile din 2020, copiii vor beneficia doar de trei, respectiv cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021, și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Sunt anulate tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022.

În acest fel, Coaliția de guvernare fură din buzunarele copiilor sume consistente de bani care li s-ar fi cuvenit conform legilor adoptate. Guvernul minte cu nerușinare când afirmă că nu are bani pentru copii, în timp ce renunță la taxe în favoarea unor mari corporații din domeniul energiei, alocă prin PNRR, fără licitație, 3 miliarde de lei unui sponsor de partid și se pregătește să transfere un sfert de miliard de euro din sistemul public de sănătate către clinicile și spitalele private. Doar dobânzile anuale plătite de România la cele 31 de miliarde de euro împrumutate în mod iresponsabil de Florin Cîțu depășesc cu mult sumele necesare pentru majorarea alocațiilor, conform promisiunilor neonorate de actuala Coaliție de guvernare.

PSD reafirmă decizia fermă de a ataca la Curtea Constituțională Legea de adoptare a acestei ordonanței ticăloase, care aduce mari prejudicii copiilor din România”, notează sursa citată.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu cred că e o catastrofă. Vedem asta şi în Bulgaria”

PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe

Guvernul condus de Florin Cîţu pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care nu ar mai dubla alocaţiile, nici măcar în tranşe.  ceastă dublare nu mai există nici măcar în tranşele promise, iar două dintre majorările prevăzute iniţial nu mai apar deloc, conform Antena3.

Proiectul ar urma să fie adoptat săptămâna viitoare prin Ordonanţă de Urgenţă, fără a mai lăsa Parlamentul să îşi spună punctul de vedere.

„Având în vedere necesitatea încadrării în limita de deficit bugetar, instituită prin reglementări europene (Sistemului European de Conturi – deficit ESA), luând în considerare impactul bugetar al măsurilor propuse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, dar ținând cont şi de cheltuielile provocate de pandemie, guvernul recunioaşte că alocaţia de stat pentru copii, nu mai poate fi susținută în totalitate.

Astfel, prin Ordonanţa de Urgenţă s-a stabilit că începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);

c) 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap”, sunt câteva dintre prevederile proiectului de ordonanţă.

Citeşte şi: ALOCAŢII 2021. BNS cere Guvernului să revină asupra decizei de amânare a majorării


loading...