Alocaţii 2019. Veşti proaste pentru copii şi părinţi, NU se majorează cu 80%. Senatul a respins proiectul de lege

Publicat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 13:19 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 13:19 // Sursa: romaniatv.net

În pofida anunțurilor repetate ale Guvernului, făcute cu surle și trâmbițe încă din primăvara lui 2017, potrivit cărora alocațiile pentru copii se vor mări, acest lucru a rămas, deocamdată, de poveste. Alocațiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe lună pentru copiii între 2 și 18 ani.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii, s-a spulberat și ea, proiectul cu pricina fiind respins de Senat. Cu toate acestea, șanse pentru ca alocațiile să fie totuși mărite ar mai exista.

Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede, în termini clari, că alocatia se va majora anual cu 100% din rata medie anuală a inflației.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. „În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarca ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii", se arată în expunerea de motive.

„O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține suma la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă”, se mai specifică în textul în expunerea de motive care susține propunerea legislativă.

Senatul a respins, cu toate acestea, propunerea legislativă, urmând ca votul din Camera Deputaților să stabilească dacă propunerea cu pricina va fi sau nu validată.

In contrast, multe tari din Uniunea Europeana ofera alocatii care depasesc 100 de euro. Luxemburg, spre exemplu, este una dintre cele mai darnice tari cu minorii lor. Aici alocatiile ajung la 265 de euro pe luna, in functie de varsta. Alocatiile copiilor luxemburghezi sunt aproape de 15 ori mai mari decat cele din Romania. 
loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocatii bani elevi majorare alocatii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 21:20
Răspunde | Votează email 0 email
tanase
Multa m.... pt emilia arcan si psd din neamt care au votat impotriva ...bine zice mai sus pt pensiile lor speciale se aproba!!!m..e PSD
12 feb 12:47
Răspunde | Votează email 0 email
DANIEL
MINCINOSII BINE CA ARE CP TARICEANU 20.000LEIFEMEIE AMBULANTA
11 feb 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
mihai
In FRANTA se da 300 de euro de copil si in Romania 40 de euro !Rusine sa va fie !Un detinut in puscarie cu cazare si mancare 40 de euro pe zi !!
10 feb 18:36
Răspunde | Votează email -1 email
diavolo
pentru pensii speciale sunt bani,pentru copiii nu,mancavar iadul de ordinari
10 feb 16:50
Răspunde | Votează email 0 email
danciu
Pentru puscariasi sunt bani, pentru copii nu sunt. Mniezaul vostru de politicieni. Puscarias vs. elev olimpic 1 la 0.
09 feb 16:58
Răspunde | Votează email 0 email
bican
sunt bani numai pentru premierea hotilor, ei sunt ciitorul tarii
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H