Aloe vera vindeca boli. De ce e considerata planta-minune

Aloe vera contine multe vitamine, cum ar fi vitamina antioxidanta A, C si F. Vitamina B1, B2 si B3, colina si acidul folic sunt, de asemenea, prezente in aloe vera.

28 nov. 2020, 09:38
Aloe vera vindeca boli. De ce e considerata planta-minune

Aloe vera

este o planta medicinala populara pe care oamenii o folosesc de mii de ani pentru a trata o multime de afectiuni. Citeste in continuare ce boli vindeca si de ce este considerata o planta-minune. Era in opinia egiptenilor „Planta nemuririi”. Credinta lor in beneficiile aloe era atat de mare incat a fost gravata inclusiv in piramidele faraonilor.
Aloe sau Aloe barbadensis este o planta groasa, cu tija scurta, care stocheaza apa in frunzele sale. Este cunoscuta pentru tratarea leziunilor cutanate, dar are si alte cateva utilizari care ar putea aduce beneficii sanatatii.

TOP 12 beneficii nebanuite ale plantei nemuririi!

Aloe contine diferiti nutrienti, inclusiv minerale, zaharuri, compusi fenolici, lignina, saponine, sterol si aminoacizi.

In plus, contine multe vitamine, cum ar fi vitamina antioxidanta A, C si F. Vitamina B1, B2 si B3, colina si acidul folic sunt, de asemenea, prezente in aloe vera.

Aloe vera vindeca arsuri si trateaza boli grave

Compusii bioactivi din aloe vera se pretind a fi foarte eficienti in tratamentul diferitelor afectiuni, cum ar fi arsuri, reactii alergice, artrita reumatoida, febra reumatica, indigestie acida, ulcere, diabet, boli ale pielii.

1. Contine antioxidanti si are proprietati antibacteriene

Aloe contine antioxidanti puternici din familia polifenolilor. Acesti antioxidanti ca si alti compusi din planta au abilitatea de a impiedica dezvoltarea unor anumite bacterii care cauzeaza infectii in corpurile oamenilor.

2. Vindeca rapid arsurile

Daca te arde soarele prima solutie care iti vine in minte este pe baza de aloe. Potrivit unor studii vindecarea cauzata de arsurile solare au fost cu 8 zile mai scurta atunci cand au fost utilizata aloe vera.

13 alimente care curata in mod natural colonul. Asa iti detoxifici rapid organismul

Pe langa asta, aloe vera ajuta si in caz de dizenterie, diaree, afectiuni inflamatorii ale sistemul digestiv si alte organe interne, inclusiv stomacul, intestinul subtire, ficatul, rinichii si pancreasul.

Aloe te scapa de stres si iti intareste sistemul imunitar
Complexul de vitamina B si C din aloe vera joaca un rol important in reducerea stresului si a inflamatiei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.