Alpinist rănit în Hunedoara după ce a căzut de la o înălţime de aproape 20 de metri

Un bărbat a căzut de pe o stâncă de la o înălţime de aproape 20 de metri, într-o zonă de la poalele Munţilor Apuseni, folosită de alpinişti pentru antrenamente.

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 13:47
Alpinist rănit în Hunedoara după ce a căzut de la o înălţime de aproape 20 de metri

Un alpinist în vârstă de 32 de ani a căzut, sâmbătă după-amiază, de pe o stâncă în Cheile Măzii, judeţul Hunedoara. Bărbatul, care lucra şi pentru serviciul Salvamont, a căzut de la aproape 20 de metri înălţime şi a fost găsit la baza stâncii de o persoană care a sunat la 112. Un echipaj al jandarmilor montani a intervenit şi i-a acordat alpinistului primul ajutor, iar acum acesta va fi transportat cu un elicopter SMURD, cel mai probabil la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Dragoş Oprian, a declarat că bărbatul a fost în permanenţă conştient, dar că nu îşi mai putea mişca corpul, el având o plagă deschisă în zona capului şi o leziune la coloana vertebrală.

Acesta a fost al doilea accident produs în munţi sâmbătă, după ce o turistă din Ungaria a căzut într-o prăpastie în Făgăraş.