Alte 20 de persoane intoxicate la restaurantul din Satu Mare ce trebuia să fie închis temporar

Peste 20 de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare în noaptea de vineri spre sâmbătă cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la un botez la acelaşi restaurant la care în seara precedentă au fost intoxicaţi peste 50 de copii la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a.

RomaniaTV.net
15 iun. 2013, 05:43
Alte 20 de persoane intoxicate la restaurantul din Satu Mare ce trebuia să fie închis temporar

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, a declarat că în total au ajuns la spital 22 de persoane, dintre care mai sunt internate şase, potrivit Agerpres.

Starea lor de sănătate, din fericire, este una bună, simptomatologia s-a ameliorat după administrarea medicamentelor. Au fost în total 22 de pacienţi, din care mai sunt internaţi trei copii şi trei adulţi„, a spus directorul DSP.

Potrivit acesteia, restaurantul trebuia să fie închis începând de vineri dimineaţa până la aflarea cauzei de la care s-au îmbolnăvit copiii în seara precedentă, DSP dispunând „suspendarea temporară a activităţii”.

Citeşte şi Zeci de elevi şi profesori, intoxicaţi cu mâncare la un banchet de clasa a VIII-a

Proprietarul însă a invocat faptul că deţine două restaurante în aceeaşi curte şi a deschis pe propria răspundere. Directorul DSP a explicat însă că suspendarea activităţii s-a dat pentru societatea care funcţionează la adresa respectivă, nu pentru unul sau două restaurante, urmând să fie aplicată o nouă amendă.

Administratorul firmei va fi amendat cu 40.000 de lei pentru nerespectarea dispoziţiilor aplicate„, a precizat Dorina Dragoş Guran.

Deocamdată nu se ştie de la ce provine infecţia, fiind posibil să fie de la anumite alimente sau chiar de la personalul de servire. În noaptea de joi spre vineri alte 55 de persoane, din care 51 de elevi, au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au sărbătorit absolvirea clasei a VIII-a.