Alte 320 de kilograme de carne, CONFISCATE de la hipermarketul cu probleme din Constanţa. Unitatea a fost ÎNCHISĂ

Alte peste 300 de kilograme de carne expirată au fost retrase de inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi Siguranţa Alimentelor de la autoservirea care a băgat în spital 18 persoane la Constanţa. În plus, şi această instituţie a decis suspendarea activităţii. Asta după ce comisarii Protecţiei Consumatorior au luat aceeaşi măsură şi au confiscat peste 100 de kilograme de produse. Între timp, constănţenii care au avut de suferit sunt în continuare în spital, sub tratament.

27 dec. 2015, 13:34
Alte 320 de kilograme de carne, CONFISCATE de la hipermarketul cu probleme din Constanţa. Unitatea a fost ÎNCHISĂ

Primii pacienți au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța pe data de 23 decembrie. Apoi, rând pe rând, alți bolnavi veneau să ceară ajutorul medicilor pentru că prezentau stări de vomă. În total 18 persoane. Au început să se simtă rău după ce au mâncat musaca și ciolan cu fasole de la autoservirea unui hipermarket din Constanța, scrie reporterntv.ro

Pacienții își petrec sărbătorile în spital și sunt în continuare sub tratament. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au verificat autoservirea și au dat primele sancțiuni.

Citeşte şi: 18 oameni, în spital de Crăciun. Au ajuns pe mâna medicilor cu salmonela după ce au mâncat într-un hipermarket

În plus, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au început o anchetă și au dat alte amenzi.

Reprezentanții instituției au precizat că au fost confiscat peste 320 de kilograme de carne și au aplicat o sancțiune suplimentară de 2.000 de lei, suspendând activitatea autoservirii.

Printr-un mail trimis pe adresa redacției Neptun TV, conducerea hipermarket-ului a răspuns acuzațiilor.

„Cercetăm această situație, de o natură pur accidentală, care ne-a fost adusă astăzi la cunoștință și am luat deja toate măsurile suplimentare de control și prevenire care se impun”, au declarat, sâmbătă seară, reprezentanții Auchan.

„Pe data de 23 am mâncat exact fasole cu cârnat eu și soțul plus sora mea și soțul meu are dureri mari de burtă și altele dar nu știa de la ce să-l doară. Sora mea la fel. (….) Mâine ne ducem să facem analize urgent”, a comentat Mariana.

Citeşte şi: Zeci de turişti, la spital cu toxiinfecţie alimentară după petrecerea de Crăciun de la o pensiune din Bucovina

Rezultatele de laborator vor fi gata în câteva zile și atunci se va ști cu exactitate de ce au ajuns acești oameni la spital.