Altercaţii într-un centru de imigranţi. Un copil a fost rănit grav la cap

Un băiat de 14 ani a afost lovit la cap după ce în centrul pentru imigranţi în care fusese repartizat au survenit nişte aoltercaţii. Băiatul de origine afgană a suferit răni grave în încăierarea ce s-a produs într-un azil pentru imigraţi, în Germania.

17 mai 2016, 06:43
Altercaţii într-un centru de imigranţi. Un copil a fost rănit grav la cap

Incidentele în urma cărora copilul afgan a fost rănit grav la cap s-au petrecut vineri. Adolescentul afgan a suferit răni grave, iar vineri, starea lui era critică. Potrivit poliţiei din landul Saxonia Inferioară, starea adolescentului afgan a început ulterior să se îmbunătăţească, viaţa nemaifiindu-i ameninţată.

Aproximativ 50 de persoane au fost implicate în ciocnirile dintre imigranţii de la centrul de primire din Dauelsen, între care se aflau şi minori şi care, la rândul lor, au fost şi ei răniţi, potrivit bbc.com.

Altercaţiile între migranţi au izbucnit, iniţial, între afgani şi kurzi, din cauza unui megafon care dispăruse, din centru, informează NDR, ciatat de bbc.com.

Citeşte şi Violenţe într-un centru de primire pentru refugiaţi. Un adolescent de 14 ani, în stare critică

În total, 14 persoane au fost rănite în altercaţiile din noaptea de vineri spre sâmbătă. Şapte persoane cu vârste cuprinse între 13 şi 43 de ani sunt anchetate în legătură cu acest incident, iar un bărbat de 19 ani a fost luat în custodia poliţiei, sâmbătă noaptea, a mai informat poliţia din landulk Saxonia Inferioară.

Bîiatul grav rănit a putut fi vizitat, duminică, la spital, de rudele lui, dar nu a fost încă interogat şi de către autorităţile germane.

Peste 1,1 milioane de migranţi au ajuns în Germania, în 2015, mulţi dintre ei fugind din calea violenţelor din Siria, Irak şi Afganistan.