Alternative de vacanţă dacă nu vreţi să plecaţi în Grecia, Tunisia, Egipt sau Turcia

Problemele economice sau de securitate din ţări precum Grecia, Tunisia, Egipt sau Turcia îi fac pe românii care intenţionau să-şi petreacă vacanţele acolo să se gândească de două ori. O parte nu renunţă la ideea de a pleca în străinătate, aşa că se uită după pachete asemănătoare ca preţ, dar în altă ţară. Alţii preferă să-şi facă vacanţele pe litoralul românesc.

RomaniaTV.net
05 iul. 2015, 08:29
Alternative de vacanţă dacă nu vreţi să plecaţi în Grecia, Tunisia, Egipt sau Turcia

Grecia este, potrivit statisticilor, țara în care în fiecare zi peste 10.000 de români îşi petrec vacanţa în această perioadă. De teamă că se pot trezi însă prinşi în capcana grevelor din transporturi, a benzinăriilor fără carburant sau a bancomatelor goale, românii îşi îndreaptă atenţia şi spre alte destinaţii. Pachete asemenătoare, în jur de 240 de euro pentru 7 zile de vacanţă.

O vacanţă de 7 zile în Turcia costă de la 340 de euro în sus, dar nici această ţară nu mai e ce-a fost. Afectată de conflictele sângeroase din ţările vecine – Siria şi Irak – destinaţia a devenit nesigură, mai ales că a ajuns ruta pe care se perindă terorişti ai organizatiei Statul Islamic.

Şi Tunisia a fost până anul acesta o atracţie pentru români. Un sejur de 7 nopţi şi transportul cu avionul porneşte de la 260 de euro de persoană. În ciuda ofertelor atractive, turiștii ocolesc însă această țară, din cauza ultimelor atentate teroriste.

Egipt, o alta ţară marcată de atacuri teroriste şi asasinate cu bombă. Şi pentru această destinaţie preţurile pentru un sejur au scăzut foarte mult. O vacanţă în ţara piramidelor costă minimum 229 de euro, la un hotel de trei stele.

Românii care vor să meargă totuşi în vacanţă peste hotare au destule alternative precum Malta, Croaţia, Spania sau Muntenegru.

De exemplu, 7 nopţi în Malta costă 329 de euro de persoană, bani în care intră şi transportul cu avionul. În Croaţia, un sejur fără transport costă 300 de euro de persoană, iar pentru o săptămână în Muntengru, turiştii trebuie să scoată ceva mai mulţi bani, 400 de euro de persoană.

Sunt însă și români care renunţă la varianta unui concediu în străinătate şi se uită spre litoralul românesc.