Altex va dota integral secţia ATI distrusă de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Compania Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, anunță că va dota integral, cu aparatură de ultimă generație, secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, afectată pe 14 noiembrie de un incendiu.

25 nov. 2020, 18:22
Altex va dota integral secţia ATI distrusă de incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ

Altex va acoperi integral costurile pentru ca secția de terapie intensivă să fie dotată cu aparatura necesară pentru a relua activitatea și a veni în sprijinul pacienților de COVID-19 și nu numai. Astfel, au fost achiziționate și livrate către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: ventilatoare mecanice VG70, monitoare Comen cu module pentru terapie intensivă, monitoare de transport, infuziomate, injectomate, tărgi și videolaringoscop. Valoarea aparaturii se ridică la peste 200.000 de euro.

Într-un astfel de moment, când ne confruntăm cu o tragedie națională, este important să acționăm rapid pentru că fiecare secundă contează. Ne ocupăm să aducem în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț aparatură de cea mai bună calitate pentru ca împreună să depășim acest moment, să luptăm pentru viețile pacienților, iar viitorul să ne găsească mult mai pregătiți„, declară Dan Ostahie, CEO Altex.

Citeşte şi Ionel Arsene dezvăluie dedesubturile tregediei de la Piatra Neamţ: „Am tot zis că ceva o să crape”

De la începutul pandemiei și până acum, Altex s-a implicat și continuă să se implice activ în sprijinirea sistemului medical din România. Alături de Fundația Altex, retailer-ul derulează campania #împreună pentru România. Salvăm vieți prin intermediul căreia, până la acest moment, a fost donată aparatura necesară pentru secțiile de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București, dar și de la Spitalul Clinic Colentina.

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În peste 29 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.