Alți patru artiști au fost amendați pentru prestația de la UNTOLD! Reacții în masă în rândul trapperilor: „Când plătim taxe de la concerte, vă place? Datorită nouă mâncați o pâine!”

Scandalul Gheboasă la UNTOLD este departe de a se fi terminat! Alți patru artiști care s-au urcat pe scena Alchemy din cadrul festivalului au fost amendați pentru prestația lor.

10 aug. 2023, 15:11
Alți patru artiști au fost amendați pentru prestația de la UNTOLD! Reacții în masă în rândul trapperilor: „Când plătim taxe de la concerte, vă place?  Datorită nouă mâncați o pâine!”
Alți patru artiști au fost amendați pentru prestația de la UNTOLD! Reacții în masă în rândul trapperilor: „Când plătim taxe de la concerte, vă place? Datorită nouă mâncați o pâine!”

Scandalul UNTOLD continuă! După vâlva care s-a creat pe internet după prestația lui Gheboasă din cadrul festivalului, Jandarmeria Română a decis amendarea acestuia, pe motiv că instigă la ură, la un comportament neadecvat și promovează rasismul.  Acesta a primit o sancțiune în valoare de 1.000 de lei. În acest context, o mare parte dintre internauți s-au revoltat, iar scandalul este departe de a se fi terminat.

Citește și: Emil Boc, primarul Clujului, intervine în scandalul Gheboasă după prestația de la Untold: „Limitele libertății de exprimare există”

Dată fiind etnia sa, Gheboasă a acuzat Jandarmeria Română de rasism și de discriminare. Acum, autoritățile au dispus amendarea mai multor artști care au prestat pe scena festivalului.

Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Potrivit unor surse citate de Cluj24, printre cei sancționați se numără Cătălin Ștefan Ion – Cheloo și Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu.

Amenzile au fost aplicate în aceeași zi în care a fost amendat și Gheboasă, cu aceeași sumă.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, au transmis jandarmii.

Mai mult de atât, scandalul a trecut și porțile CNA. După haosul creat după UNTOLD,  în ședința CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) s-a votat în unanimitate să se solicite oficial platformei YouTube blocarea/ filtrarea materialelor care conțin îndemnuri la consumul de droguri, violențe și obscenități. În cadrul ședinței au fost analizate melodii trap ale mai multor interpreți autohtoni precum: Gheboasa, Nane, Killa Fonic, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian.

Trapperi de pe scena UNTOLD și nu numai reacționează în masă, acuzând faptul că le este știrbit dreptul la liberă exprimare și creație artistică.  Albert NBN este unul dintre cei care au fost foarte vehemenți.

„V-ați pus pe capul meu…că ce zic eu de doamna profesoară! D-aia a înjunghiat-o un copil pe doamna profesoară. Știți de ce a înjunghiat-o un copil pe doamna profesoară? Că voi în loc să vă bateți capul cu criminali, vă bateți capul cu prostii d-astea, că înjur eu în piese.

Nu a înjunghiat copilul ăla o profesoară că Albert NBN cântă că se p#șă pe doamna profesoară. Ba chiar mă p#ș pe doamna profesoară pentru cultura voastră generală. Mi-a zis că o să ajung un boschetar. Copilul ăla a înjunghiat-o pe doamna profesoară că a auzit și el pe alții care au înjunghiat și nu s-au dus la pușcărie.

În loc să bă bateți capul cu alții cu care trebuie să vă bateți capul, voi vă bateți capul cu oameni ca noi. Datorită nouă mâncați o pâine”, a transmis Albert NBN.

„Bă, ce vreți voi de la noi? Când plătim taxe de la concerte, vă place? Vă place când luați bani de la concertele noastre, nu? Vă place când ne intră banii de pe YouTube și plătim taxe, nu? Vă place când ne cumpărăm ceva din banii pe care îi facem din înjurăturile noastre și vă vin vouă 20%, 30%, 40%, nu?

Bă, lăsați-ne să ne facem treaba. V-ați pus pe capul nostru. Bă, voi nu aveți subiect de vorbit de v-ați pus pe capul nostru?

Auzi la CNA. Spuneți voi că, cum a zis bă, că nu vreau să dau nume. A zis o doamnă … cum a zis mă? Îmi stă pe limbă. A spus că în mesajul meu zic mereu ce zic eu. Păi stai așa mă. Dacă eu cânt că mă pi# pe doamna profesoară și unu se duce la școală și chiar se pi#ă pe doamna profesoară, atunci e vina mea?

Păi bă nebunilor asta e expresia mea. Eu chiar nu am voie să deschid gura? Cum ar veni voi vreți să vă luați de mine că eu deschid gura.

Dacă eu când plec de aici dau cu capul în vitrină și ies afară și strig afară «Băga-mi-aș p#la în ea de vitrină, să fac, să dreg», mă dă la CNA, nu?

Bă, asta e libera exprimare, bă. Băi, citiți legile audiovizuale dacă sunteți proști. Băi, voi stați de vorbă cu mine și credeți că eu nu sunt așa de deștept. Voi credeți că eu nu sunt așa deștept, nu? Sunt mai deștept decât copiii voștri. Familia voastră o să aibă nivelul meu de inteligență peste 20 de ani. Vă legați prea rău de mine”, a spus Albert NBN pe TikTok.

Citește și: Zanni îl desființează pe Gheboasă, după scandalul de la Untold: „Nu sunt de acord cu muzica de acest tip. Când stai pe TikTok nu poți învăța altceva”